Polen Tuzağı Dağıtımı Projesi

Polen Tuzağı Dağıtımı Projesi -Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: -"350 arı yetiştiricimize 6 bine yakın polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi"


ORDU (A.A) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, "350 arı yetiştiricimize 6 bine yakın polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi" dedi.
     Ordu İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2011 yılında hazırlanan Polen Tuzağı Dağıtımı Projesi, Ordu Arıcılar Birliğine üye ve faal arıcılık yapan üreticilere hem ek gelir getirmesi hem de insan beslenmesinde önemli bir yeri olan polen üretiminin artırılması amacıyla gerçekleştirildi.
     Proje kapsamında Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda etkinlik düzenlendi.
     Etkinlikte konuşan Sağlam, arıcılığın Türkiye için olduğu gibi Ordu ili adına da önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Arıcılarımız genelde arıcılığı sadece bal ile özdeşleştiriyor. Biz arıcılığın sadece bal ile özdeşleştirilmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Balın yanında polen gibi önemli unsurun da artık ticari hayata kazandırılması gerekiyor. Bunun için 2011 yılı içerisinde üç yıllık bir proje gerçekleştirmiştik. Proje kapsamında bu zamana kadar 350 arı yetiştiricimize 6 bine yakın polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi. Bu sayede bu zamana kadar heba olan polenler artık ekonomimize de kazandırılmaya başlanmış oldu. Bu proje Ordu ve Türkiye arıcılığı açısından çok önem arz ediyor."
     Sağlam, konunun ticari anlamda değerlendirildiğinde bir polenin toplama tuzağından 1,5 ya da 2 kilogram dolayında bir polen elde edildiğine dikkati çekerek, "Dolayısıyla arıcımız, her arılı kovandan yaklaşık 60 lira gibi bir kazançla balın yanında ekstra bir gelir elde etmiş oluyor" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından 40 arı yetiştiricisine 25er adet olmak üzere bin polen tuzağı dağıtıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Polen Tuzağı Dağıtımı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER