Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri -İzmirde gözaltına alınan kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polisin işkence ve eziyet, kadının ise basit yaralama ve hakaret suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edild


İZMİR (A.A) - İzmirde gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında işkence ve eziyet suçlamasıyla, kadın hakkında ise basit yaralama ve hakaret suçlamasıyla açılan davaya devam edildi.
     6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 16,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Fevziye Cnin avukatları, 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen polisler B.S. ve T.D. ile avukatları, olaya göz yumduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası hapis cezası istenen sanık polis memuru N.A. katıldı.
     Duruşmada, tanıkların ifadeleri alındı.
     Karabağlardaki bir eğlence merkezinin müdürü Turgay Çetin, iş yerinde kimlik tespiti yapan polislerin "Ezgi" adını kullanan Fevziye Cden kimlik sorduğunu, kadının iş yerinde misafir olarak bulunduğunu ve kimliğinin yanında olmadığını söylediğini, kendisinin de izinsiz kişi çalıştırılmaktan ceza kesilmemesi için Fevziye Cnin sözlerini doğruladığını anlattı. Çetin, daha sonra Fevziye Cnin kendisini dışarı çıkaran polislere hakaret ettiğini söyledi.
     Olayın meydana geldiği eğlence merkezinin bitişiğindeki başka bir eğlence merkezinin sahibi Ziver Erdoğan ise, polisin iş yerinde kimlik kontrolü yaptığını, daha sonra polis merkezine gittiğinde Fevziye Cnin elleri arkadan kelepçeli olarak bir odadan çıktığını, polislere hakaret ettiğini ifade etti.
     Fevziye Cnin avukatı Zeynep Sedef Özdoğanın sorusu üzerine Erdoğan, çağrılmamasına rağmen polis merkezine gittiği karşılığını vererek, polis memuruna da "olayla ilgili benlik bir şey varsa ifade vermeye hazırım" dediğini, kamera görüntülerinin kendisine gösterildiğini söyledi.
     Fevziye C. ile aynı eğlence merkezinde garson olarak çalışan Aynur Gökçen ise, polislere kimliğinin olmadığını söyleyen Fevziye Cnin yaşanan tartışma sonrası "Benden kimlik isteyemezsiniz" gibi sözler söylediğini, ancak tam hatırlamadığını anlattı.
     Gökçen, mahkeme tebligatının kendisine ulaşmadığını, bir polis memurunun telefonla arayarak mahkemeye çağırdığını belirtti.
     Fevziye Cnin avukatları, polis merkezindeki görüntüleri rapor etmekle görevli İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesindeki komiser yardımcısı M.D, polis memurları M.K. ve Ü.S. hakkındaki "delilleri karartma" suçundan açılan davaya 9. Asliye Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararı verdiğini bildirerek, dosyanın 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "işkence" davasıyla birleştirilmesi gerektiğini savundu.
     Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, "delilleri karatma" davasının birleştirilme talebinin gelecek celse değerlendirilmesi ve duruşmaya gelmeyen tanıklar Asya Bademli, Sıdıka Yufkar, Leyla Durmaz, Hakan Durmaz, Arzu Gütekinin zorla getirilmesi kararını vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Karabağlardaki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011de yapılan denetimde, "kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cnin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.
     Fevziye C, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek kadından şikayetçi olmuştu.
     Fevziye Cnin görevli polis memurlarına karşı "basit yaralama ve hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava, polislerin "işkence" suçundan yargılandığı dava ile birleştirilmiş, dayak görüntülerini rapor etmedikleri gerekçesiyle 3 polis hakkında "delilleri karartma" suçundan açılan davaya ise 9. Asliye Ceza Mahkemesi "görevsizlik" kararı vermişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER