Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Çorumdaki etkinlikler kapsamında İl Emniyet Müdürü Doğanın makamını devrettiği ilkokul 4. sınıf öğrencisi İpek Ozulunun ilk talimatı, okullarda güvenliğin sağlanması oldu (Fotoğraf


ÇORUM (A.A) - Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Çorumdaki etkinlikler kapsamında İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğanın makamını devrettiği ilkokul 4. sınıf öğrencisi İpek Ozulunun ilk talimatı, okullarda güvenliğin sağlanması oldu.
     Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Bahçelievler İlkokulu Müdürü Adnan Uygur Güngör, 4. sınıf öğrencileri İpek Ozulu, Ece Özkurşunlu, Alkın Barış Taş ve Arda Yıldırım ile İl Emniyet Müdürü Doğanı makamında ziyaret etti. Emniyet teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayan öğrenciler, Doğana çiçek verdi.
     Sembolik olarak Doğanın makamına oturan İpek Ozulu, özel kalem müdürünü çağırarak, makam odasında bulunanlara ikramda bulunulmasını istedi. Çocuk Şube Müdürü Mustafa Uluhan Baysalı da yanına çağıran Ozulu, kentte okul güvenliğine yönelik alınan tedbirlerle ilgili bilgi aldı.
     Okul giriş ve çıkışlarında 25 ekibin görev aldığını belirten Baysal, Ayrıca 61 rütbeli personelimiz okullarda irtibat görevlisi olarak görev yapıyor. 5 okulumuzda sabit okul görevlisi var. 126 personelimizle il merkezinde okul güvenliğinin sağlanmasına yönelik faaliyet gösteriyoruz. Çocukların korunmasına yönelik 4 proje uygulamaktayız dedi.
     Baysala teşekkür eden Ozulu, daha sonra Emniyet Müdürü Doğanın koduyla polis telsizinden Trafik Şube Müdürü Metin Baltaya talimat vererek, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetimler yapılmasını, emniyet kemeri ve kask kullanımı konusunda kontrol gerçekleştirilmesini ve okul dağılımlarında öğrencilerin güvenli geçişlerinin sağlanmasını istedi.
     Ozulunun talimatının ardından ekipleri görevlendiren Balta, talimatların yerine getirilmesini sağladı.
     Ziyaretin sonunda İl Emniyet Müdürü Doğan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Atatürk Anıtında tören düzenlendi-
    
     Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı nedeniyle Atatürk Anıtında tören düzenlendi.
     Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğanın anıta çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenci ve polis memurlarının şiir okumasıyla devam etti.
     Vali Sabri Başköy, törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının, jandarma teşkilatıyla ülkenin korunmasında, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında fedakarca görev yapan kurum olduğunu belirterek, Polis teşkilatı mensupları, kuruluşundan bugüne kadar verdiği hizmetlerle tüm milletimizin gönlünde bir gurur vesilesi olarak yer almıştır diye konuştu.
     Doğan ise kaliteli bir güvenlik hizmetinin, nitelikli insan gücüyle mümkün olabileceğini vurgulayarak, Emniyet teşkilatımız, özellikle son 20 yılda gerçekleştirilen faaliyetlerle, gelişmiş ülke polislerinin dahi gıptayla baktığı bir konuma yükselmiştir dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER