Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Kayseri Emniyet Müdürü Aydın: -"Türk polisi yaptığı birbirinden başarılı operasyonlarla, 2012 yılında yurt genelinde 75 ton esrar türevi, 11 ton eroin, 99 milyon paket kaçak sigara ele geçirerek s


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, "Türk polisi yaptığı birbirinden başarılı operasyonlarla 2012 yılında yurt genelinde 75 ton esrar türevi, 11 ton eroin, 99 milyon paket kaçak sigara ele geçirerek suç ve suçluları adalete teslim etmiştir" dedi.
     Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezide düzenlenen törende konuşan Aydın, devletlerin öncelikli görevlerinden birisinin, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin, bireylerce, korkusuzca, güven içinde kullanılmasına zemin hazırlamak olduğunu söyledi.
     Türk polis teşkilatının, hukukun üstünlüğüne dayalı, denetime açık, şeffaf ve vatandaş odaklı hizmet anlayışını benimsediğine vurgu yapan Aydın, şunları kaydetti:
     "Türk polisi, 168 yıldır milletinden aldığı güçle gittikçe güçlenmektedir. Türk polisi, bu ilerlemeyle dünyada önde gelen teşkilatlardan birisi haline geldi. Teşkilatımız 85 ülkede binlerce görevlisiyle görev yapmaktadır. Uluslararası güvenlik ve işbirliği kapsamında 25 ülkede 2 bin 500 polise 111 ayrı konuda, ülkemizde ve kendi ülkelerinde eğitimler verilmiş ve halen verilmeye devam edilmektedir."
     Kaçakçılık ve organize suç örgütlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde yasalara aykırı biçimde haksız menfaat elde ederek toplumun sosyo-ekonomik yapısına nüfuz etme ve içinde bulunduğu hukuksuzluğu gizleme eğilimlerinin her geçen gün arttığını vurgulayan Aydın, "BM Uyuşturucu ve Suç Ofisince 2012 yılında dünyada kaçakçılık ve organize suç faaliyetleri sonucu oluşan illegal ekonominin büyüklüğü 2.1 trilyon dolar yani dünya gelirinin yüzde 3.6sı olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda ülkemizin 31 Ocak 2013de yayımlanan AB Uyuşturucu Marketleri Raporunda, küresel eroin yakalanmasında yüzde 16 ile dünyada birinci, kubar esrar yakalanma sıralamasında Avrupada birinci olduğu, yine Avrupada yakalanan amfetamin tipi hapların yüzde 85inin, geçiş güzergahı olarak kullanılan Türkiyede yakalandığı belirtilmiştir."
     Aydın, kaçakçılık faaliyetleriyle elde edilen gelirin, terörizmin finansmanında kullanılmasıyla, Türkiyenin ulusal güvenliğini tehdit edileceğinin bilincinde olduklarını aktararak, Türk polisi yaptığı birbirinden başarılı operasyonlarla 2012 yılında yurt genelinde 75 ton esrar türevi, 11 ton eroin, 99 milyon paket kaçak sigara ele geçirerek suç ve suçluları adalete teslim etmiştir diye konuştu.
     Programda, Prof. Dr. Hasan Köni "Sınır aşan suçların önlenmesinde Türk polisinin rolü" konulu konferans verdi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER