Polisten internet kafe ve kafe işletmecilerine

Polisten internet kafe ve kafe işletmecilerine uyarı


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğü, kafe, kafeterya, internet kafe ve playstation işletmecilerini, öğrencileri okul saatleri içerisinde iş yerlerine almamaları konusunda uyardı.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il sınırları içinde huzur ve güvenliğin sağlanması, kişi dokunulmazlığı ve kamu düzeninin sağlanması, kafe, kafeterya, internet kafe, playstation ve oyun yerlerinin amacına uygun kullanımını teşvik etmek ve bilinçsiz kullanımının önüne geçilerek çocuklar üzerinde oluşabilecek zararların engellemesi amacıyla Valilik kararı alındığı anımsatıldı.
     Karara göre, okul saatleri içerisinde (Okul ders saati başlangıcından, akşam ders saati bitimine kadar) 18 yaşından küçük ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin kafe, kafeterya, internet kafe, playstation ve oyun yerleri gibi açılması izne bağlı yerlere alınmayacağı belirtilerek, Alınan bu karara uymayan iş yerleri hakkında Kabahatler Kanununun 32. maddesini ihlalden işlem yapılacaktır. Bu karar Sivas Valiliğine bağlı kolluk kuvvetlerince yürütülecektir. İdari yaptırım kararlarının takibi ve diğer sekreterya işlemleri polis merkezi amirlikleri tarafından yapılacaktır denildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Polisten internet kafe ve kafe işletmecilerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER