Potada maçın ardından

Potada maçın ardından -Aliağa Petkim Başantrenörü Demir: "Bizim birinci hedefimiz ligde kalmaktı, bunu gerçekleştirdik" -Banvit Başantrenörü Ene: "Kadro farkımızı ortaya koyarak zor bir deplasman maçını kazanmasını bildik"


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Banvite 87-70 yenilen Aliağa Petkimin başantrenörü Hakan Demir, Banvit mağlubiyeti ile sezonu kapatmalarına rağmen birinci hedefleri olan ligde kalmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Demir, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Banvit karşısında ilk 3 periyotta kazanacak bir direnç ortaya koyduklarını, ancak maçın sonunu getiremediklerini ifade etti.
     Aliağa Petmimde başantrenörlük görevine getirildiğinde 2 hedef belirlediklerini ifade eden Demir, "Aliğa Petkim güçlü sponsoru olan, iyi yönetime sahip bir takım. Bizim birinci hedefimiz ligde kalmaktı, bunu gerçekleştirdik. İkinci olarak da şartlar oluşursa play-offta yer almaktı. Gelecek senenin planları yapılacaktır. İyi bir yapılanma olursa Aliağa iyi yerlere gelecektir" dedi.
     Aliağa Petkim oyuncusu Ersin Görkem de şanssız bir sezon geçirdiklerini geçen seneki başarıyı yakalayamadıklarını ifade etti. Aliağa Petkimin her sene tecrübe kazanan bir ekip olduğunu ifade eden Görkem, bu sezondan herkesin gerekli dersi çıkaracağını kaydetti.
    
     -Banvit cephesi-
    
     Banvit Başantrenörü Orhun Ene de oyunu kazanmak için elinden geleni ortaya koyan Aliağa Petkime tebrik ettiğini dile getirdi.
     Sezon sonuna doğru durumu netleşen diğer takımların Play-Off mücadelesi veren takımlara karşı ciddi maçlar oynamadığını savunan Ene, şunları söyledi:
     "Bir çok takım maalesef maçları kazanacak gerekli direnci ortaya koyamıyor. Aliağa Petkimin bize karşı oyunu örnek alınmalı. Aliağa bir ara öne de geçti. Ama biz kadro farkımızı ortaya koyarak zor bir deplasman maçını kazanmasını bildik. Tofaş maçını da kazanarak ligde 3. sırayı garantileyerek play-off maçlarına avantajlı gitmek istiyoruz. Sürprizler olursa belki 2. sırada ligi tamamlama şansımız olacak. Geçen sene 25 galibiyetle ligi bitirmiştik. Tofaş maçını da kazanarak geçen yılı yakalamak istiyoruz."
     Banvit oyuncusu Erkan Veyseloğlu ise, Aliağa Petkim maçının kendileri için play-off öncesinde ciddi bir hazırlık maçı görünümünde geçtiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Potada maçın ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER