Prof. Dr. Akgün:

Prof. Dr. Akgün: Türkiyeyi oldu bitti ile savaşa çekmek istiyorlar


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Birol Akgün, Suriye kriziyle ilgili Türkiyeyi oldu bitti ile savaşa çekmek istiyorlar dedi.
     MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, Dernek binasında düzenlenen toplantıda, Suriye tarafından Türk uçağının düşürülmesinden sonra ulusal anlamda çok ciddi tartışmalar yaşandığını belirtti.
     Akdenizde ciddi bir doğalgaz rezervinin olduğunu, burada başta İsrail olmak üzere bölgedeki diğer ülkelerin egemenlik hakları konusunda çabalarının olduğunu ifade eden Koyuncuoğlu, Bu krizde özellikle Rusya faktörünü göz ardı etmemek lazım dedi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün de Arap coğrafyası ve Ortadoğuda değişimin yaşandığını vurgulayarak, Ortadoğuda artık İslam dünyasındaki geleneksel otoriter rejimlerin gelecek 15 yıl içerisinde demokrasiye geçeceği hükmünün devam ettiğini söyledi.
     Akgün, Suriyede muhalefetin etkin bir rol oynayamadığını belirtti.
     BMnin de uluslararası müdahale için güvenlik konseyi kararı alması gerektiğine değinen Akgün, şunları kaydetti:
     Türkiye gibi ülkelerin değişimden yana tavır alması tarihsel ve siyasi sorumluluktur. Bundan yıllar sonra Türkiyedeki aktörlerin aldığı tavırlar çok daha sağlıklı bir şekilde takdir edilecektir. Türkiyeyi oldu bitti ile savaşa çekmek istiyorlar. Suriyedeki uçak hadisesinin bu nedenle olduğunu düşünüyorum. Suriyede hızlı bir geçişi ön göremiyorum. Kitlesel can kayıpları çıkana kadar bunu görmek çok zor. Türkiye açısından ise her an Suriye ile çatışma riski var. Angajman kuralları değiştirildi.
    
     Muhabir : Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER