Prof. Dr. Maranki:

Prof. Dr. Maranki: -Bir bardak kolanın asidinin temizlenmesi için 32 bardak su içilmelidir


DÜZCE (A.A) - Prof. Dr. Ahmet Maranki, bir bardak kolanın asidinin temizlenmesi için 32 bardak su içilmesi gerektiğini söyledi.
     Yazar Maranki, Akçakocada katıldığı bir etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İngilterede yapılan araştırmaya göre asitli içeceklerde alkol ve kanserojen maddelere rastlandığını anımsatarak, asitli içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.
     Asitli içeceklerin insan sağlığına zarar verdiğine dikkati çeken Maranki, İnsan bedenin asidik oranı 7/3tür. Bunun altında olursa insan hastalanır. Tüm asitli içecekler bedene asidik etki yapıyor. Dünya bilimi bunu kabul etmiştir. Beden bu asitleri tanımıyor. Dolayısıyla bir bardak kolanın asidinin temizlenmesi için 32 bardak su içilmelidir dedi.
     Kolaya katılan renklendirici ve tatlandırıcıların emülgatör bazlı kimyasal maddeler olduğuna işaret eden Maranki, İnsan vücudu bunu tolere edemediği zaman metabolik bozukluklar oluşmaktadır. Bunun en açık örneği bir bardak kolanın içine bir parça eti attığımızda etin sabah parçalandığını görürsünüz. Bunları içince çocuklarda da birçok olumsuzluk görülüyor şeklinde konuştu.
     Maranki, vatandaşlara kola yerine ayran, maden suyu, hoşaf ve doğal kaynaklı sulardan içmeleri tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER