PTTnin altın satışına başlaması

PTTnin altın satışına başlaması -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: PTTnin işi mektup göndermektir, altın satmak değil. Üyelerimizin hakkını arayacağız


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bankaların ardından PTTnin de altın satmaya başlamasının kuyumcuları mağdur edeceğini savunarak, üyelerinin hakkını arayacaklarını bildirdi.
     Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, bankalara altın alım satım yetkisi tanıyan yönetmeliğin Danıştaya götürüldüğünü, uygulamanın iptali beklenirken sektörün PTTnin de altın satışına başlamasıyla şoke olduğunu ifade etti.
     Demirtaş, şunları kaydetti:
     Bankalardan sonra asıl işi posta ve kargo taşımacılığı yapmak olan PTTnin de altın alım ve satımı yapması, zaten çok düşük kar oranlarıyla çalışan kuyumcularımıza büyük zarar verecektir. 40 bin firma ile yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağlayan kuyumculuk sektöründe kepenk kapatmalara, işten çıkarmalara neden olacaktır.
     Sağlıklı bir ekonomik yapı için her ekonomik kesim kendi işini yapmalı. Mektup dağıtan kurumdan kuyumcu olur mu- PTTnin işi mektup göndermektir, altın satmak değil. Üyelerimizin hakkını arayacağız.
     Altın Rafinerisi ve BDDK gibi kurumların kuyumcuyu da düşünmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren üyelerin talepleri ve önerileri doğrultusunda mağduriyet yaşanmaması için girişimlerde bulunacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber PTTnin altın satışına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER