PTT 1. Ligde gollere yerli imzası

PTT 1. Ligde gollere yerli imzası -Sezonun 9 haftasında atılan gollerin yüzde 73ü yerli, yüzde 27si yabancı futbolculardan geldi -Adana Demirsporlu Gökhan Kaba, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Serdar Deliktaş ve Çaykur Rizes


KÜTAHYA (A.A) - Sedat Gök - PTT 1. Ligde, 2012-2013 sezonunda 9 hafta sonunda atılan gollerin yüzde 73ünü yerli, yüzde 27sini yabancı futbolcular kaydetti.
     Ligde, 7nci haftada tamamlanamayan Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçı hariç 9 haftada oynanan 80 karşılaşmada toplam 202 gol atıldı ve maç başına gol ortalaması 2,5 olarak gerçekleşti.
     Sezonun 9 haftasında atılan gollerden 7sini futbolcular kendi kalelerine atarken, 195 golün altında 105 futbolcunun imzası bulunuyor.
     Kendi kalesine atılan goller hariç, takımların kadrolarında bulunan yerli futbolcuların 84ü, yabancı futbolcuların da 21i en bir kez gol sevinci yaşadı.
     En golcü takımlar, 17şer golle Kayseri Erciyesspor ve Adana Demirspor, 16 golle Çaykur Rizespor, 14 golle Bucaspor, 13er golle Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor oldu.
     En az gol atan takım, 1inci ve 4üncü haftalarda birer kez olmak üzere 9 haftada 2 kez rakip ağları havalandırabilen Göztepe olurken, İzmirin sarı-kırmızılı ekibini 7şer golle Kartalspor ve MKE Ankaragücü, 9 golle Şanlıurfaspor takip etti.
     En az gol yiyen takımlar 6şar golle Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon ve Manisaspor, en fazla gol yiyen takımlar ise 21 golle TKİ Tavşanlı Linyitspor, 19 golle MKE Ankaragücü olarak sıralandı.
     En fazla gol atılan hafta, 36 golle 9uncu hafta olurken, 4üncü haftada 29, 7nci haftada 8 maçta 26, 6ncı haftada 24, 5inci haftada 23, ilk haftada 18, 2nci haftada 17, 3üncü haftada 15, filelerin en az havalandığı 8inci haftada 14 gol atıldı.
    
     -Yerli ve yabancı futbolcuların performansları-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve MKE Ankaragücü, sezona yabancı futbolcuları bulunmadan başladı. Diğer 15 takımın kadroları ise Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından çeşitli mevkilerde oynayan futbolcuları barındırıyor.
     Adana Demirspordan Gökhan Kaba ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespordan Serdar Deliktaş, 6şar golle 9 haftalık bölümü en fazla gol atarak geçiren iki yerli oyuncu oldu. Çaykur Rizesporun Nijeryalı oyuncusu Uche Kalu da rakip fileleri 6 kez havalandırarak, gol krallığı yarışında iki yerli futbolcuyla ilk basamakta bulunuyor.
     Kayseri Erciyesspordan Emrah Bozkurt ve Torku Konyaspordan Joao Alexandre Duarte Ferreira Fernandes, 5er golle gol krallığı yarışındaki 6 gollü rakiplerini takip ediyor. Emrah Bozkurt, 5 golün 4ünü sadece bir maçta Adana Demirspora karşı kaydetti.
     İlk 9 haftanın 4er gol atan futbolcuları, Boluspordan Cafercan Aksu, Manisaspordan Carlos Eduardo de Souza Floresta, Çaykur Rizespordan Cenk Ahmet Alkılıç ve Ousman Jallow, Adana Demirspordan Jose Carlos Nogueira Junior, Samsunspordan Mahamoudoy Kere, 1461 Trabzondan Sercan Kaya, Adanaspordan Serges Flavier Mbilla Etame, TKİ Tavşanlı Linyitspordan Ümit Tütünci olarak sıralandı.
     TKİ Tavşanlı Linyitspordan Abdi Aktaş, Kayseri Erciyesspordan Bi Goua Gerard Gohou, Bucaspordan Efe Halil Özarslan, Mehmet Batdal ve Zafer Çevik, Torku Konyaspordan Erdal Kılıçaslan, Karşıyakadan Fatih Şen, Samsunspordan Musa Sinan Yılmaz, Şanlıurfaspordan Özgür Özkayaş, MKE Ankaragücünden Timur Bayram Özgöz ise 3er gol atan futbolcular oldu. 20 futbolcu 2şer, 61 futbolcu da birer gol attı.
     9 haftada kaydedilen kendi kalesine hariç 195 golün 142si (yüzde 73) yerli, 53ü (yüzde 27) yabancı futbolculardan geldi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber PTT 1. Ligde gollere yerli imzası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER