PTT Genel Müdürü Tural:

PTT Genel Müdürü Tural: -Biz ne zaman (PTTlerde para kazanıyoruz, PTTlerde para var) dedik, birileri gelip, PTTyi soymaya çalıştı. Artık gelsinler, gelmeleri bir şeyi değiştirmiyor -Tüm dünyaya Türkiyeden paket gönderme


KAYSERİ (A.A) - PTT Genel Müdürü Osman Tural, Biz ne zaman PTTlerde para kazanıyoruz, PTTlerde para var dedik, birileri gelip, PTTyi soymaya çalıştı. Artık gelsinler, gelmeleri bir şeyi değiştirmiyor dedi.
     Tural, Milli Pul Sergisinin açılış törenine katılmak için geldiği Kayseride, gazetecilere yaptığı açıklamada, PTTnin yeni hizmetlerinin uygulamaya konulduğunu anımsatarak, bunlardan en önemlilerinin köprü ve otoyollardaki Hızlı Geçiş Sistemi, e-Tebligat Projesi ve e-pttAVM olduğunu söyledi.
     Gelecek yıl uygulamaya koyacakları projelerin başında lojistik üs projesinin geldiğini vurgulayan Tural, şu bilgileri verdi:
     İstanbulda lojistik bir üs kuruyoruz. Kargo işine başladık ama lojistik üs kargodan biraz daha farklı. Artık müşteriler belirli periyotlarla dağıtılacak mallarını bize verecek. Dağıtım periyotunu ve takvimini bize söyleyecek. Biz malları teslim alıp, dağıtımını gerçekleştireceğiz. İstanbulda çok modern bir posta işleme merkezi var. Hemen onun yanına bu lojistik üssü kuruyoruz. TOKİ, bunun proje ihalesini yaptı. Önümüzdeki yıl bunu gerçekleştireceğiz. PTT Bank ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. PTT Bank, 245 çeşit işlemin yapıldığı bir tahsilat ve ödeme merkezi haline geldi. Artık PTTler insanların uğramak istemediği değil, uğrayıp işlerini yaptırmak istediği yerler.
    
     -PTT şubelerindeki soygunlar-
    
     Tural, bir gazetecinin, PTT şubelerinde yaşanan soygun olaylarına karşı ne tür tedbirler alındığına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:
     PTTde soygun, moygun yok. PTTde soygun seviyesi, 1996daki seviyenin altında. 2012de gerçekleşen soygun sayısı 16. 1996da gerçekleşen soygun sayısı bunun 5-6 katı. Şimdi ben böyle diyeceğim, siz bunu yayınlayacaksınız, 3-5 tanesi gelecek, PTTleri soymaya kalkacak, onun için bunu yayınlamayın daha iyi. Biz ne zaman PTTlerde para kazanıyoruz, PTTlerde para var dedik, birileri gelip, PTTyi soymaya çalıştı. Artık gelsinler, gelmeleri bir şeyi değiştirmiyor. Kamera sistemimiz var, güvenlik sistemimiz var. Gerekli yerlerde de bizim güvenlik görevlilerimiz var. Soygun yapan herkes de kamera sistemi sayesinde aşağı yukarı yakalandı. Gelecekleri varsa görecekleri var gibi bir söylemde de bulunmak istemiyorum ama bulunduk mecburen. Ben daha önce de söyledim, para pul yok bizde. Geldiklerinde eli boş giderler. Biz paraları hemen taşıyoruz. Para bulamazlar. Onun için soymaya falan gelmesinler.
    
     -PTTnin 2023 hedefi-
    
     Genel Müdür Osman Tural, PTTnin 2023 yılı hedefleri arasında, bir Türk kargo şirketinin dünyadaki ilk 10 kargo şirketinden biri olmasının yer aldığını vurguladı.
     Bununla ilgili ilk adımı attıklarını ifade eden Tural, şöyle konuştu:
     TURPEKS diye uluslararası dağıtım yapmak üzere PTTnin de içerisinde olduğu bir şirketin isim hakkını aldık. Türk Paket Ekspres. Önümüzdeki yıldan itibaren bunun lansmanına başlayacağız. Tüm dünyaya Türkiyeden paket gönderme işini en kısa süre ve en ucuz ücrete yapacak bir sistemi kuruyoruz. Tabi bu tersine de dönecek.
     Başka ülkelerde de iş yapacak bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Oradaki hedefimiz şu; Neden DHL Türkiyede iş yapıyor biz Almanyada iş yapmıyoruz, neden TNT Türkiyede iş yapıyor biz Hollandada iş yapmıyoruz, neden UPS Türkiyede iş yapıyor biz Amerikada iş yapmıyoruz mantığıyla uluslararası bir kargo şirketinin temellerini atıp, bu özel kamu ortaklığı şeklinde de olabilir, illa PTTnin yapacağı bir şey değil, 2023 için böyle bir hedef koyduk. 2023ün PTT anlamındaki hedefi, dünyanın en iyi hizmet götüren 10 posta teşkilatından biri olmak.
    
     -2012 Milli Pul Sergisi açıldı-
    
     Osman Tural, gazetecilere açıklama yapmadan önce, Türkiye Flateli Dernekleri Federasyonu ile birlikte düzenledikleri 2012 Milli Pul Sergisinin açılışını yaptı.
     Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasındaki serginin açılışına, Vali Şerif Yılmaz, Türkiye Flateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları ile çok sayıda flatelist katıldı.
     Toplam 310 panonun bulunduğu sergi, 30 Kasıma kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber PTT Genel Müdürü Tural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER