PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural:

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural: -PTTyi kar eden ve hazineye gelir sağlayan bir kurum haline getirdik. Bundan sonra da kimsenin gücü PTTyi aşağılara doğru çekmeye yetmez -Her ay 15-16 milyon insan PTTden hizmet alıyor


KAYSERİ (A.A) - PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, kar eden ve hazineye gelir sağlayan bir kurum haline geldiklerini belirterek, Bundan sonra da kimsenin gücü PTTyi aşağılara doğru çekmeye yetmez dedi.
     Tural, Zincidere bölgesindeki PTT Hatıra Ormanında düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol kapsamında, personelleri adına her yıl 30 bin fidan diktiklerini söyledi.
     Bu kapsamda Kayseriye 25 bin fidan diktiklerini ifade eden Tural, son 4,5 yılda dikilen fidan sayısının da 136 bin 500e ulaştığını kaydetti. Tural, postacıların sadece mektup dağıtmadığını, her yıl kendi adlarına birer fidan da diktiklerini belirterek, personele teşekkür etti.
     PTTyi müşteri odaklı bir kurum haline getirdiklerine dikkati çeken Tural, PTTyi kar eden ve hazineye gelir sağlayan bir kurum haline getirdik. Deyim yerindeyse PTTyi yeniden dirilttik. Bundan sonra da kimsenin gücü PTTyi aşağılara doğru çekmeye yetmez dedi.
     Vali Mevlüt Bilici de Kayseri olarak 3 öncelikleri olduğunu, bunlardan birincisinin eğitim, ikincisini ise ağaçlandırma olduğunu anlattı.
     Bu kapsamdaki ağaçlandırma çalışmalarına başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere bakanların da çok büyük destek verdiğini dile getiren Bilici, şöyle devam etti:
     Son 3-4 yılda 30 milyon ağaç diktik. Tabi helikopterlerle attığımız meşe palamudu ve tohumları saymıyoruz. Bu, 5-10 yıl sonra, bilemediniz 20 yıl sonra çok güzel ormanlarımız olacağı anlamına geliyor. Ağaç dikeceğimiz alanlarımız kısıtlı, toprağımız yok. Ancak, bulduğumuz her toprak parçasına fidan dikmeye çalışıyoruz. PTTnin bu konuda bize sağladığı katkıya da teşekkür ediyoruz.
     Konuşmaların ardından Vali Bilici ve Osman Tural, birer fidan dikerek, isimlerinin yazılı olduğu plaketleri üzerlerine astılar.
    
     -Her ay 15-16 milyon insan PTTden hizmet alıyor-
    
     Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tural, kargo şirketlerinin mektup taşımadığını ancak, mektup taşıdığı tespit edilen şirketler varsa bunların kurumlarına bildirilmesini istedi.
     Mektup taşıyan kargo şirketleri hakkında Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem yapılacağını kaydeden Tural, bu konuda kendilerine önemli bir şikayet gelmediğini bildirdi.
     Sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgiler veren Tural, kadına şiddetin önlenmesi çalışmaları kapsamında TBMMdeki komisyonla ortak çalıştıklarını, bu çerçevede PTT iş yerlerine şikayet kutuları koyacaklarını anlattı.
     Tural, kan bağışı ve organ bağışı kampanyaları, çalışanların çocukları için sünnet düğünleri düzenlediklerini, kitap bastırdıklarını ve sportif etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Bankacılık ve kargonun da yer alacağı e-ticaretle ilgili çalışmaları olduğunu, bunun açılışını da 17 Mayısta gerçekleştireceklerini belirten Tural, PTT artık herkesin uğrak yeri olan bir kurum haline geldi. Her ay PTT iş yerlerinden yapılan işlem sayısı 25 milyon. Dolayısıyla her ay 15-16 milyon insan PTTden hizmet alıyor. Bu insanları zoraki getirebilir misiniz- Demek ki hizmetlerden memnunlar. Ancak, bunlar yeterli değil. Daha yapılacak çok iş var diye konuştu.
     Tural, kamunun hizmet sunma anlayışındaki değişikliğin herkese yansıdığını, kamunun artık özel sektör gibi hizmet sunmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.
     (ORC-İÇR-ZK)
<< Önceki Haber PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER