Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı -NEÜ Rektörü Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat ve Göreme Belediye Başkanı Cingilden bayram mesajı yayımladı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Rektör Kılıç, mesajında, kutsal Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının doruğa çıkmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Barış, esenlik, birliktelik ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bayramlarda, yakınlarımızı ziyaret etmek, toplumun yardım ve desteğe muhtaç kesimine ilgi ve şefkat göstermek büyük önem taşımaktadır. En yakınlarımızdan başlayarak diğer ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmak ve bunu kendimize bir görev bilmek belki de Ramazan Bayramını en güzel şekilde yaşama biçimidir. Bu müstesna günün, birlik ve beraberliğe vesile olması temennisiyle, üniversitemiz personeli ve Nevşehirli hemşehrilerimizin Ramazan Bayramlarını canı gönülden tebrik eder, bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış ve mutluluk getirmesi dilekleriyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.
     İl Milli Eğitim Müdürü Abdugafur Büyükfırat da, sevinç, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma günü olan, toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
     Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında, milletin değer verdiği, milli ve manevi günler önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Büyükfırat, şöyle devam etti:
     Bu manevi ve milli günler, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının yaygınlaştığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel anlardır.
     Mübarek Ramazan ayını geride bırakırken sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayramı daha birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     Bu vesileyle, idrak ettiğimiz bu güzel Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının ülkemize ve milletimize kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, tüm eğitim çalışanlarının ve halkımızın bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
     Başkan Cingil de, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayarak, Göremelilerin bayramını kutladı.
     Vatandaşların bayramını en içten dileklerle kutladığını belirten Cingil, Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Yurt içi ve yurt dışındaki hemşehrilerimle birlikte yeni bir Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğu içerisindeyim. Birlik ve beraberlik içerisinde bir yaşam çerçevesinde Ramazan bayramını, tüm halkımızın huzurlu bir şekilde geçirmesini temenni eder, sağlık mutluluk ve başarılar dilerim dedi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER