Ramazanın ardından beslenme önerileri

Ramazanın ardından beslenme önerileri -Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: -Ramazan ayında düzensizleşen öğünler nedeniyle ortaya çıkan sindirim sistemi rahatsızlıkları bol sebze ve meyve tüketerek giderilebilir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Nihat Kutluay, Ramazan ayında düzensizleşen öğünler nedeniyle ortaya çıkan sindirim sistemi rahatsızlıkları bol sebze ve meyve tüketerek giderilebilir dedi.
     Kutluay, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramından sonra sıvı alımının arttırılarak, günde 1,5-2 litre su içilmesi gerektiğini belirtti.
     Özellikle yaşlıların ve tansiyon hastalarının bitki çaylarını tercih etmesini öneren Kutluay, şunları kaydetti:
     Ramazan ayından sonra sahurda yediğimiz gibi gece yemek yememeliyiz. Ramazan sonrası meyve ve yoğurt gibi besinlerin tüketimi arttırılmalıdır. Ramazan ayında düzensizleşen öğünler nedeniyle ortaya çıkan sindirim sistemi rahatsızlıkları bol sebze ve meyve tüketerek giderilebilir. Ayrıca, her gün düzenli yapılan fiziksel aktivite, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilemekte, oruç tutma nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasına imkan sağlamaktadır. Bu nedenle yaşam stili aktiviteleri olarak adlandırılan yürüyüş, bahçe işi ile uğraşma, araba yıkama, bisiklete binme, merdiven kullanma gibi hareketler yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran/Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Ramazanın ardından beslenme önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER