Regaib Kandili

Regaib Kandili -AK Parti Düzce İl Başkanı Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Karslıoğlu ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Sivrikaya Şerifoğlu, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kaşıkoğlu, mesajında, Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri gibi mübarek kandil gecelerinin yer aldığı 3 ayların İslam alemi için önemli zamanlar olduğunu belirtti.
     "Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır" diyen Kaşıkoğlu, şunları kaydetti:
     "Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Allahın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaip Kandili-nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek, samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz."
    
     -CHP İl Başkanı Karslıoğlu-
    
     CHP İl Başkanı Metin Karslıoğlu da üç ayların, herkes için nefs muhasebesiyle kendisini kontrol etmesi gereken bir dönem olduğunu belirtti.
     Üç aylar içinde yer alan Regaib Kandilinin de kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerden olduğunu kaydeden Karslıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Mübarek Regaib Kandilinde, inananlar dualarını Cenab-ı Hakka arz ederek, günahları için tövbe, istiğfar etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam aleminin üç aylar ve Regaib Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     -DÜ Rektörü Şerifoğlu-
    
     Regâib Kandili ile Türkiyenin çok müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten DÜ Rektörü Şerifoğlu, şöyle devam etti:
     "Bu gece ile artık bolluk, bereket, iyilik ve sevginin kalbe dolduğu üç aylara ulaşmış ve de 11 ayın sultanı Ramazan ayının üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Bu gecenin feyz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.
     Bu duygu ve düşüncelerle, tüm insanların Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyoruz."
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER