Regaip Kandili

Regaip Kandili -AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt ve Akdeniz Belediye Başkanı Türk, Regaip Kandilini kutladı


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İslam aleminin Regaip Kandilini kutladı.
     Bozkurt, Regaip Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, böyle önemli gün ve gecelerin manevi duyguları canlandıran, bir yılın muhasebesini yapmaya vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.
     Bozkurt, mesajında "Bu önemli gecenin kurtuluşumuza, affımıza ve arınmamıza vesile olmasını temenni ederken bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin, zulmün ve terörün sona ermesi, insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua edelim. Aziz hemşehrilerimin, tüm vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ve İslam aleminin kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyor selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
     Türk de, İslam aleminin mübarek 3 ayların müjdecisi olan Regaip Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti:
     "Mübarek Regaip Kandilinde, ruhumuzu karartan duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran kötü duygulardan temizleyelim. Dinimizde özel öneme sahip olan mukaddes gün ve geceler, insanlığın da manevi kurtuluşa ermesi için birer fırsattır. Bu kutsal günlerde dualarımız, insanlık alemi için barışa, kardeşliğe ve dostluğa adansın. Mübarek Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi ve olan Regaip Kandilinin, tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER