Regaip Kandili

Regaip Kandili -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yıldız, mesajında, yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu gecede, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesini temenni etti.
     Bakan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
     "Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu hayırlı gecenin, hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ederim.
     Sevgili Peygamberimiz bu geceye ulaştığında; Allah-ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur diye dua etmiştir. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Kayserili hemşehrilerimizin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah-tan niyaz ediyorum."
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER