Rektör Attara fahri hemşehrilik unvanı

Rektör Attara fahri hemşehrilik unvanı


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attara Keşap Belediye Meclisinin aldığı kararla fahri hemşehrilik unvanı verildi.
     Attar, eski rektörlük binası senato salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisine fahri hemşehrilik unvanı verilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
     Şebinkarahisar ilçesinden de daha önceden fahri hemşehrilik için girişimlerin olduğunu ifade eden Attar, Bana verilen fahri hemşehrilik, Giresunlu olduğumun tescillenmesi için ilk adım. Keşap Belediye Başkanımız Şebinkarahisarlılardan hızlı davrandı ve beni Keşaplı yaptı. Keşap aynı zamanda değişik fıkralarla süslenmiş bir ilçemiz ve diğer ilçelerden bu yönüyle farklı bir konumda dedi.
     Attar, Keşap ilçesinin kent merkezine en yakın ilçe olması nedeniyle okul açısından da farklı ve bu konumuyla önemli bir ilçe olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
     Keşap, Giresun Üniversitesinin genişletilmesi açısından da önem arz etmekte. Üniversitemizin yerleşke olarak bölgelere yayılması, yeniden yapılandırılması söz konusu. Keşap ilçesinde öğretim üyeleriyle ilgili sıkıntı vardı. Çalışmalar yapıldı ve bu sıkıntı giderildi. İster Keşap olsun ister Çamoluk olsun hiçbir ilçemizde, okullarımızla ilgili sıkıntılar bizim için farklılık göstermiyor. Tüm okullarımızı aynı görüyoruz.
     Öte yandan, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) Giresun Üniversitesinin kontenjanını artırdığını belirten Attar, YÖK bize 2011-2012 döneminde mezun olan öğrenci sayısının iki katı kontenjan ayırdı. Bu demek oluyor ki bu sene üniversitemizdeki öğrenci sayısında artış olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Rektör Attara fahri hemşehrilik unvanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER