Rektör Gökbel, Tiger Woods ile bir

Rektör Gökbel, Tiger Woods ile bir araya geldi


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Turkish Airlines World Golf Turnuvasıda dünyanın en ünlü golfçüsü Tiger Woods ile Antalyada bir araya geldi.
     Türk Hava Yollarının ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvalar için Türkiyeye gelen Justin Rose ve Tiger Woodsu izleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, günün sonunda sporcularla tanışıp bir süre sohbet etti.
     Rektör Gökbel, her iki sporcuyu da Konyaya davet etti. Konyanın özellikle son yıllarda her alanla hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, Gerek kültürel gerekse sportif alanda şehrimiz, yakaladığı ivmeyi hızla yukarılara taşımalı. Konyadaki üniversite sayısının artması da bu yükselişe olumlu katkı sağlayabilir dedi.
     Dünyada ve Türkiyenin bazı illerinde son yıllarda golf turizminin yükselişte olduğunu de belirten Gökbel, Konya fiziki alan itibariyle golf sporuna uygun bir yapıya sahip. Bu konuda Konya neden adım öne çıkmasın- Konyada bir golf sahası ve bu tür uluslar arası turnuvaların yapılabileceği tesis yapılabilir. Konya gerek fiziki şartları gerekse potansiyeli itibariyle bunu sağlayabilecek bir şehir dedi.
     Rektör Gökbel, alternatif turizm çeşitlemelerine önem verilmesi gerektiğini belirterek, golf turizminin de bu kapsamda ele alınabileceğini de sözlerine ekledi.
     Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvaları Rektör Prof. Dr. Gökbel ve Ali Akkanatın yanı sıra ünlü iş adamları Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da izledi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Rektör Gökbel, Tiger Woods ile bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER