Rektör Kılıç, ABDde Türk Kültür ve

Rektör Kılıç, ABDde Türk Kültür ve Sanat Çalıştayına katıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen Türk Kültür ve Sanat Çalıştayına katıldı.
     NEÜden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbuğ ile Seramik ve Cam Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoçun, Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Eyaleti Jacksonville bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Dostluk ve Kültür Merkezinin (Amity Turkish Culturel Center) University of North Florida (UNF) ve Florida State College ile ortalaşa düzenledikleri Türk Kültür ve Sanat Çalıştayına katıldığı belirtildi.
     Kılıçın etkinlik kapsamında, NEÜ ve Kapadokyayı tanıtıcı konferans verdiği, çalıştaya katılan Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin ise workshop ve performansa dayalı uygulama çalışmaları yaparak katılan davetlilerle bir araya geldiği kaydedildi.
     Ayrıca, 4.sü düzenlenen Türk Festivalindeki NEÜ standında NEÜnün tanıtıldığı, festivalde Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbuğun resim, Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoçun da yaptığı desen baskılarla Türk Sanatının güzel örneklerini sergiledikleri belirtildi.
     Çalıştay sonunda, Türkiyenin farklı üniversitelerinde görev yapan sanatçı ve akademisyenlerin çalışmalarından oluşan bir de karma sergi açıldığı bildirildi.
     (MAS-YCL)
<< Önceki Haber Rektör Kılıç, ABDde Türk Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER