Ressam Güneştekinin Yüzleşme başlıklı

Ressam Güneştekinin Yüzleşme başlıklı sergisinin 2. ayağı Ankarada


BATMAN (A.A) - Ünlü Ressam Ahmet Güneştekinin İstanbulda başlattığı Yüzleşme başlıklı uluslararası sergi dizisinin ikinci ayağı Ankaradaki CerModernde düzenleneceği bildirildi.
     Ankara CerModernden yapılan açıklamada, 22 Ocak-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek güncel-kişisel sergi kapsamında Paradoks, Yüzleşme, Kabenin Bekçileri, Tanrıların İhaneti ve Kutsal Yüzleşme serisi son dönem çalışmalarıyla, İnkâr, Bellek ve Pervane adlı video çalışmalarının sergileneceği belirtildi.
     Güneştekinin uluslararası sergi dizisiyle, sanatın, kültürler ve düşünceler arası iletişim ve anlaşım üzerindeki olumlu gücünü, Mezopotamya ve Anadolunun yakın tarihinde işlenen doğa ve insanlık suçları özelinden ele aldığı Yüzleşme temasıyla bağımsız, uluslararası bir harekete dönüştürmeyi hedeflediği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Sergide Yüzleşme kapsamında Düdük ve Dokunulmazlık adlı son video-art çalışmaları da ilk kez Ankarada izleyiciyle buluşacak. Çağ Tufanı, Güneşe Açılan Kapılar, Cennet Kapısı, Kainatın Yedi Sırrı adlı boyutlu-karışık teknik eserlerle Ademin Kaburgaları, Saf Adalet ve Güneş Patlamaları serisi heykeller de Ankarada sergilenecek.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ressam Güneştekinin Yüzleşme başlıklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER