Ressam Muhammed Aliyev, Gaziantepte sergi açtı

Ressam Muhammed Aliyev, Gaziantepte sergi açtı -Tuvaline Gaziantepi taşıyan sanatçı Aliyev: -Gaziantep resimlerinden oluşan bu koleksiyonu, İstanbul ve Ankarada da sergilemeyi düşünüyorum.


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Muhammed Aliyev, Gaziantepte kişisel resim sergisi açtı.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, sanatçının Gaziantepi resmettiği yağlı boya 34 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverlerin katıldığı törenle yapıldı.
     Türkiyede ve birçok ülkede eserleri sergilenen sanatçı Aliyev, Gaziantepte 1,5 yıldan beri yaşadığını, geldiği ilk günden beri şehirle ilgili resimler yaptığını ve fotoğraflar çektiğini belirtti.
     Kente geldiğinden beri hep Gaziantep için ne yapabilirim- düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Aliyev, şunları kaydetti:
     Gaziantepin doğunun Parisi olduğunu duymuştum. Şehrin tarihi mekanlarını resmetmek için yola çıktım. 1,5 yıl çalıştım. Gaziantep şehrine, insanına saygı olarak bunu yaptım. Umarım beğenirler. Gaziantep resimlerinden oluşan bu koleksiyonu, İstanbul ve Ankarada da sergilemeyi düşünüyorum. Gaziantepi oralarda tanıtmak istiyorum.
     Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng de, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Gaziantepi tanıyıp, özümseyen sanatçı Aliyevle kıvanç duyduklarını belirtti.
     İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat ise sanatçının şehrin güzelliklerini yaşatmaya devam edeceğine inandığını ifade ederek, Gaziantep kültürüne katkılarından dolayı teşekkür etti.
     Aykanat, daha sonra sanatçı Muhammed Aliyeve, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini ve Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli bilimsel yayını takdim etti.
     Serginin 8 Marta kadara gezilebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ressam Muhammed Aliyev, Gaziantepte sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER