Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -İlçede yaşayan Suriyeliler, saldırılara tepki gösterdi -Suriyeli Ahmet Necip: -"Hayatını kaybeden kardeşlerimizin ve bizlerin başı sağ olsun. Allah bunları yapanların yanına bırakmasın" -Hamit Ma


HATAY (A.A) - Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeliler, ilçede meydana gelen bombalı saldırılara tepki gösterdi.
     Ülkelerindeki olaylar nedeniyle kaçarak Türkiyeye sığınan yaklaşık 30 bin Suriyeli, çatışmaların başlamasıyla uzun süredir Reyhanlıda yaşamını sürdürüyor.
     İlçede meydana gelen bombalı saldırıların kendilerini derinden yaraladığını vurgulayan Suriyeliler, hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirtiyor.
     Suriyenin Hama kentinden gelerek yaklaşık altı ay önce ilçedeki akrabalarının yanına sığınan 4 kişilik Necip ailesinin fertleri, ilçede yaşanan olay nedeniyle derin üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.
     Saldırıların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Ahmet Necip (34), 6 ay önce ülkelerini terk edip Reyhanlıdaki akrabalarının yanına geldiklerini anlattı.
     Patlamada hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını ifade eden Necip, şunları söyledi:
     "Bizlerin de içimize ateş düştü. Bizler kardeşiz, bir arada uzun yıllardır yaşadık ve yaşayacağız. Bizlere başından bu yana Türkiyede kucak açan Türk halkına, aynı zamanda akrabalarımızın çoğunlukta olduğu Reyhanlıdaki akrabalarımıza minnettarız. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin ve bizlerin başı sağ olsun. Allah bunları yapanların yanına bırakmasın."
     Yüzyıllardır bir arada huzur içinde yaşadıklarını ifade eden Hamit Mağruf da (38), ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle Reyhanlıya geldiklerini hatırlattı.
     İlçede çok sayıda akrabaları bulunduğunu dile getiren Mağruf, "Patlama nedeniyle kalbimiz kan ağladı. Bizleri ayıran sadece tel örgülerdir. Yaşamını yitiren canlarımız için Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimiz için de acil şifa diliyoruz" diye konuştu.
     Dörtyol ilçesine bağlı Yeşilköy beldesi Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu da ilçedeki bazı Suriyeli aileleri ziyaret etti.
     Sağduyu çağrısında bulunan Selimoğlu, "Hepimiz sağduyulu olmalıyız. Bizler Suriye ile kardeşiz, bizleri karşı karşıya getirmek isteyenler var. Bunlara itibar etmeyeceğiz ve sağduyulu tavrımızı göstermeye devam edeceğiz" dedi.
    
     Muhabir: Cem Genco
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER