Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Kırıkhan Ensar Muhacir El Ele Platformu ve TÜMSİAD Adana Şubesi kınama mesajı yayımladı


HATAY (A.A) - Kırıkhan Ensar Muhacir El Ele Platformu ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar nedeniyle kınama mesajı yayımladı.
     Platformun basın sözcüsü Rahmi Vardı, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Suriyelilere olan bakış açılarını değiştirmediğini belirtti.
     Saldırının Türkiyeye sığınan Suriyeliler ile Hataydaki vatandaşları karşı karşıya getirmeyi amaçladığını savunan Rahmi, şunları kaydetti:
     "Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Hatayın hoşgörü şehri olduğunu bir kez daha kanıtlayacağız. Bize sığınan bu mazlum insanları kaderine terk etmeyeceğiz. Suriyede rejim değişikliği olur ve bugün orada güçlü olan insanlar yarın aynı duruma düşerse, onlara da elimizden gelecek desteği sağlayacağız. Çünkü bizler, mazlumun dinini, ırkını, mezhebini sormuyoruz. Hatayın hoşgörü ve kardeşlik havasını bozmaya çalışanları da kınıyoruz."
     Köse de, mesajında, toplumu derinden sarsan ve herkesin yüreğini dağlayan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini vurguladı.
     Herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini belirten Köse, "Dileğimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının artmamasıdır. Bu aziz millet, yüzyıllardır kardeşlik içerisinde yaşamış ve bundan sonra da kardeş kalacaktır. Her ne olursa olsun yurdumuzun bölünmez ve sarsılmaz bütünlüğüne el uzatan, söz söyleyenler bilmelidir ki hainler planlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür çirkin saldırılar, cevabını yine halkımızın birlik ve beraberliğiyle alacaktır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan - Ömer Yıldız
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER