Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Hataydaki belediye başkanları ilçeyi ziyaret etti -Antakya Belediye Başkanı Savaş: -"Bu coğrafyanın her metrekaresinde yaşayan insanlar birbirlerine sevgiyle, muhabbetle ve gönülden bağlıdır" -


HATAY (A.A) - Hataydaki belediye başkanları bombalı saldırıların yaşandığı Reyhanlı ilçesini ziyaret etti.
     Belediye başkanları ilçede ilk patlamanın meydana geldiği Reyhanlı Belediyesini ziyaret ederek, başkan Hüseyin Şanverdi ile bir süre görüştü.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, burada belediye başkanları adına yaptığı konuşmada, Hatayın barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olduğunu belirterek, ilçede meydana gelen saldırıyı lanetlediklerini söyledi.
     Hatayın, üç semavi dinin, farklı etnik unsurların, farklı mezheplere mensup insanların, aynı motif ve desen üzerinde buluştuğu, asırlardır barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü duygularıyla bir arada yaşadığı kadim bir şehir olduğunu ifade eden Savaş, şöyle konuştu:
     "Bu coğrafyanın her metrekaresinde yaşayan insanlar birbirlerine sevgiyle, muhabbetle ve gönülden bağlıdır. Bu şehrin insanları yeri ve zamanı geldiğinde Müslüman aleminin Ramazan ayını, Hristiyan aleminin Paskalya Bayramını, Musevi cemaatinin Hamursuz Bayramını birlikte kutlar. Maneviyatı oldukça güçlü bu şehrin insanı kimin hangi dine, hangi dile, hangi etnik unsura, hangi mezhebe bağlı olduğunu merak etmez, sorgulamaz, çünkü yaratılanı yaratandan ötürü sever. Bu şehrin ve insanlarının sevgi bağı, muhabbeti, sarsılmaz birlik ve dayanışma kültürü son derece güçlüdür. Bunun içindir ki maneviyatta çok güçlü bir birlikteliğe sahip bu coğrafyanın insanı, dış mihrakların, hainlerin şehrimiz ve ülkemiz üzerindeki senaryolarına asla pabuç bırakmaz. Bu tür provokatif saldırılara asla itibar etmez. Hatay insanı tüm renkleriyle birlik, beraberlik ve dayanışma içindedir, sağduyusundan asla taviz vermez."
     Savaş, Hatay insanı olarak bir ağacın gövdesi üzerindeki dallar gibi olduklarını bildirerek, şöyle devam etti:
     "Bizler Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Ermenisi, Alevisi, Sunnisi, Lazı, Arabı, Çerkezi, Türkü, Kürdü biriz ve beraberiz. Farklı siyasi düşüncelere, farklı partilere, farklı mezheplere mensup, ancak ortak akılla, sevgiyle, coşkuyla memleketine, bu müstesna ve kadim şehre hizmet üreten Hatay belediye başkanları olarak, hemşehrilerimizin var olan bu birlikteliğimizi, sevgi, barış ve kardeşlik bağlarımızı daha da pekiştireceğine, bu tür provokatif durumlara asla itibar etmeyeceğine, dedikodulara inanmayacağına ve sağduyu içinde hareket edeceğine dair inancımızın tam olduğunu belirtiyoruz."
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - Cem Genco
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER