Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -MHP Grup Başkanvekili Vural: "Hangi siyasi parti olursa olsun hep birlikte Suriye konusunda bu milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz. Reyhanlılıların acılarını azaltacak bi


HATAY (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Hangi siyasi parti olursa olsun hep birlikte Suriye konusunda bu milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz. Reyhanlılıların acılarını azaltacak bir politikada bütünleşmeliyiz" dedi.
     Vural, Reyhanlıda partisinin ilçe binasında yaptığı açıklamada, bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.
     Terörün amacına ulaşmaması için her türlü provokasyona karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Vural, şöyle devam etti:
     "Unutmayalım ki bize sıkılan kurşunların, atılan bombaların bu bombaları atanların birtakım siyasi amaçları vardır. Bu siyasi amaçlar doğrultusunda uygulamak istedikleri politikalara karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Komplo ve provokasyon karşısında dikkatli olmalıyız. Milletimizin bu konuda duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Devletimizin de şüphesiz bu türlü provokasyonlara, saldırılara karşı milletini koruma sorumluluğu vardır. Bu konuda ortaya konulan istihbarat zafiyeti başta olmak üzere herkesin hesap vermesi gerekiyor, Reyhanlının üstü örtülmemelidir.
     Ortaya çıkan belgelerle, Suriyedeki çatışmanın tarafları olanların ve Türkiyenin de onları desteklediği dikkate alınarak birtakım bombalı araçların Türkiyede bir eylem yapmak üzere hazırlandığına ilişkin girişimler vardıysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tuzağa düşmemelidir. Bu gelişmelerin, bu istihbarat zafiyetinin hükümet tarafından giderilemeyeceğini bu çerçevede TBMMnin konuya el atması gerektiğini ifade ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun takipçisi olacağız."
     Reyhanlılıların gösterdiği dik duruşun ve teşkilatlarının davranışının çok önemli provokasyonları da engellediğini ifade eden Vural, "Reyhanlı acı içindedir. Herkes de Reyhanlılıları anlamalıdır, duymalıdır. O bakımdan Reyhanlıda olanların acısını unutmadık, unutturmayacağız. Bu menfur saldırıdan önce büyük oyunlar oynandığını ve bu oyunların amacının Hatayın huzurunu bozmak olduğunu, milletimizin Suriyedeki gelişmelerden dolayı bedel ödemeye devam ettiğini ifade ederek hükümeti uyarmıştık. Bugün geldiğimiz bu noktada maalesef sonuç itibariyle Reyhanlı, sınır bölgelerimiz, illerimiz bu Suriyedeki meydana gelen gelişmelerin bedelini ödemeye devam ediyor" diye konuştu.
     Vural, TBMMye Reyhanlı konusunda bir araştırma önergesi verildiğini belirtti.
     Herkesin önceliğinin milletin menfaati olması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle devam etti:
     "Hangi siyasi parti olursa olsun hep birlikte Suriye konusunda bu milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz. Reyhanlılıların acılarını azaltacak bir politikada bütünleşmeliyiz. Yapmamız gereken acılarımızı sarmak, yeni acıların çıkmasını ve bu milletin daha fazla bedel ödemesini engellemektir. Böyle bir konunun siyasi malzeme haline dönüştürülmesinden öteye temel yanlışları ortaya koymak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti birtakım örgütlerin, birtakım grupların, ülkelerin oyuncağı haline dönüştürülemez. Kimse Türk devleti ve milletiyle oynayamaz" diye konuştu.
     Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Vural, Türkiyenin Suriyedeki iç savaşın tarafı haline gelmemesi gerektiği görüşünde bulunarak "Dolayısıyla hem Türkiyede açılım adı altında terör örgütü PKKnın siyasal amaçlarını meşrulaştırılmasına yönelik süreç hem de dış politikada Suriyedeki çatışmanın taraflarının birini destekliyor pozisyonuna düşmek Türkiyenin menfaatlerine ve manevi değerlerine aykırıdır" dedi.
     Vural daha sonra ikinci patlamanın meydana geldiği PTT binası önünde incelemede bulunarak esnafı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER