Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Milletimiz kararlı. Milletimiz birlikten, dirlikten, kardeşlikten yana" -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Dünyada diktatörlükler ve terör örgütleriyle


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Milletimiz kararlı. Milletimiz birlikten, dirlikten, kardeşlikten yana" dedi.
     Bakan Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfada bir süt fabrikasının temel atma törenine katıldı.
     Çelik, burada yaptığı konuşmada, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
     Bazı güç ve unsurlarının Türkiyenin başından sorunları eksik etmediğini savunan Çelik, şunları kaydetti:
     "Milletimiz kararlı. Milletimiz birlikten, dirlikten, kardeşlikten yana. Bu kronik sorunları çözme kararlığındayız ve inşallah bu sorunların üstesinden geleceğimizin, gelme noktasında olduğumuzun arifesindeyiz. Bunlar geride kalacak. Bu milleti tarih bölemedi, geçmişte yaşanan olaylar da millete zarar veremedi. Son günlerde yaşadıklarımız da bu milletin birliğine, dirliğine zarar veremedi. İnşallah geleceğimiz aydınlık olacak bunun böyle bilinmesinde yarar var."
     AK Parti iktidarıyla yakalanan istikrarla Türkiyede yatırımların arttığını aktaran Bakan Çelik, kente yatırım yapan iş adamlarına teşekkür etti.
     Hükümetin, bölgeye yapılacak yatırımlarda müteşebbislerin yanında olduğunu anımsatan Çelik, iktidarın gerçekleştirdiği başarılarda girişimcilerin de önemli rol oynadığını sözlerine ekledi
    
     -"Süte su katılmaz, bilgi katılır"-
    
     Ergün de Reyhanlıda yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İstenmeyen olayların azalması için duyarlı olan herkesin işbirliği yapması gerektiğine dikkati çeken Ergün, "Dünyada diktatörlükler ve terör örgütleriyle daha çok mücadele edilmesi gerekiyor" dedi.
     Dünyada enerji, gıda ve su güvenliğinin her geçen gün daha fazla önem kazanmaya başladığını vurgulayan Ergün, kaynakların daha dikkatli ve duyarlı tüketilmesini istedi.
     Önemli her kaynağın mutlaka sanayi ile buluşması gerektiğini anlatan Ergün, şöyle konuştu:
     "Süte bilgi ve teknoloji katmamız gerekiyor. Sütü sanayi ile buluşturalım ki daha değerli bir şey olsun. Süte su katılmaz, bilgi katılır. Onu daha değerli hale bu tesislerde getirmeye çalışacağız. Bu yatırımla Güneydoğu Anadoluda hayvancılığı, süt ve eti çok daha değerli hale getiriyoruz. Gıda, hayvancılık, tarım bunlar vazgeçilmez işlerdir."
     Konuşmaların ardından süt fabrikasının temeli atıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER