Rizede 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği

Rizede 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği başladı -Şenlik kapsamında, Türkiye 21 Yaş Altı Rafting Şampiyonası yapıldı


RİZE (A.A) - Rizenin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği başladı.
     Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından Fırtına Deresindeki şenliğin açılış törenine, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Kalkan, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu temsilcileri, görevliler, sporcular ve sporseverler katıldı.
     DOKADAK Başkanı Dursun Demiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk yıllarda az katılımla yapılan rafting şenliğinin her geçen yıl arttığını belirterek, bu yıl şenlik kapsamında yapılan Türkiye 21 Yaş Altı Rafting Şampiyonasının üç gün boyunca devam edeceğini söyledi.
     Şenlikle raftingi insanlara tanıtmayı, Kaçkar Dağları ve çevresinin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Demiroğlu, Tatil ve eğlence denilince genellikle akla deniz, kum, güneş turizmi geliyor. Bu tür etkinliklerle raftinge katılımı artırmayı hedefliyoruz. Her geçen yıl da amacımıza biraz daha yaklaşıyoruz. Ücretsiz halk inişleri, etkinliğe katılımı daha da artırıyor dedi.
     Şenlik kapsamında Türkiye Rafting Şampiyonası sprint ve kafa kafaya yarışları yapıldı. Şampiyonaya erkeklerde 11, bayanlarda 3 ve miniklerde 4 takım katılıyor. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği, Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Rizede 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER