Rizede madde bağımlılığını önleme çalışmaları

Rizede madde bağımlılığını önleme çalışmaları


RİZE (A.A) - Rizede Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığını önleme çalışması yürütülüyor.
     Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, Rizede madde bağımlığı ile mücadele çalışmaları kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sundukları projenin kabul edildiğini belirtti.
     Projenin amacının uyuşturucu madde bağımlılığı hususunda tehlikeye her zaman açık olanlara, uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında bilgi ve farkındalık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Özşahin, şunları söyledi:
     Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi kapsamında yürütülen çalışmalarda uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ile bağımlıların tedavisi ve topluma kazandırılmaları açısından gelinen nokta umut verici olmakla beraber henüz istenilen seviyede değildir. 2011 uyuşturucu raporunda belirtildiği üzere Rize asal uyuşturucu madde ekim alanıdır, maddeye ulaşım çok kolay olmaktadır. Yasal ekimi olan kendir bitkisi, Rize bezi üretimi başta olmak üzere birçok üründe kullanılmaktadır. Kendir (kenevir - esrar) bitkisi halkımızca bilinçli ya da bilinçsiz olarak üretilmekte aynı zamanda ekim alanları bakımından yasal bildirim yapılması gerekirken, bazı vatandaşlarımız tarafından yasal mercilere bildirim yapılmamaktadır.
     Bilinen gerçekler ışığında kitlelere projeli ve planlı bir halde destek vermek istediklerini vurgulayan Özşahin, şunları kaydetti:
     Madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmayı planlamaktayız. Rizede 605 kişi madde bağımlılığı konusunda tedaviye yönlendirildi. 2012 yılı ilk altı ayda düzenlenen seminer ve eğitim faaliyetleri ile bin 500 kişiye madde bağımlılığı ve korunma yolları hakkında bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri düzenlendi. Toplumun tüm kesimlerince ortak hareket ederek madde bağımlılığını önleme çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizede madde bağımlılığını önleme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER