Rizede sahra çadır eğitimi düzenlendi

Rizede sahra çadır eğitimi düzenlendi


RİZE (A.A) - Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE), sahra çadır eğitimi verildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bulunduğu alanda çadır kurma ve kullanma eğitimine İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, RİKE ekibinde yer alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi (AFAD), itfaiye ekipleri, Off-Road Dağcılık, Dalgıçlık Kulübü personeli katıldı.
     Tepe, burada yaptığı konuşmada, Mobil Acil Müdahale Ünitesi olarak kullanılan sahra çadırından Türkiyede 17 adet bulunduğunu belirtti.
     Doğal afetlere hazırlıklı olabilmek, RİKE personelinin koordineli ve verimli şekilde çalışabilmesi için eğitim faaliyeti düzenlediklerini ifade eden Tepe, "Sekiz ayrı parçadan oluşan çadırın her parçası 60 metrekareden oluşmaktadır. Çadır gerektiğinde 54 yataklı hastane olarak kullanılabilmekte" dedi.
     Tepe, ısıtma ve soğutma tertibatı bulunan çadırın yüksek izolasyon özelliğine sahip olduğunu da ifade ederek, "Çadırla gerek ilimiz, gerekse ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil durumlarda daha hazırlıklı duruma gelmiş olmaktayız" diye konuştu.
     Tepe, eğitimlerin belli periyotlar ile devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede sahra çadır eğitimi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER