Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin,

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin, muhtarlarla bir araya geldi


RİZE (A.A) - Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Pazar ilçesindeki köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
     KÖYDES kapsamında yürütülen çalışmalarla görüşmek üzere Öğretmenevinde yapılan toplantıya, Gültekinin yanı sıra Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Genel Meclisi üyeleri Rasim Çorbacı ve Erdal Biber ile köy muhtarları katıldı.
     Kaymakam Aslan, yaptığı konuşmada, çağın değiştiğini, teknolojiden sadece şehirdeki insanlar değil kırsalda yaşayan insanların da faydalandığını belirterek, "Kamu kurumları olarak bu imkanları vatandaşlarımızın ayağına kadar taşımak bizim boynumuzun borcudur. Vatandaşlarımızın talebini yerine getirmek zorundayız ama biraz da sabretmeliyiz. Çünkü elimizde sınırsız bir kaynak yok. Elimizdeki kaynağı hakkaniyetli bir sıralamayla, öncelikli ihtiyaçlıdan başlayarak planlı şekilde harcamak zorundayız. Kamu kaynağını verimli kullanmak zorundayız" dedi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin ise Köylere Hizmet Götürme Birliklerince Pazarda geçmiş yıllarda yapılan yatırımları değerlendirmek ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaları programlamak için toplandıklarını ifade ederek, "Pazarda yapılan yol genişletme çok önemli bir çalışma. Kısmen bu dönemlerde sizler ve bizler sıkıntı yaşadık. Günümüze kadar sirayet eden sıkıntılarımız var. Ama yapılan işin büyüklüğüne ancak diğer ilçelerimize gittiğimizde şahit oluyoruz. Rizede, ilimizin coğrafi konumunu göz önüne alarak kararlar alıyoruz" diye konuştu.
     İlçelerde makine parkurunu genişlettiklerini kaydeden Gültekin, şunları söyledi:
     "6 milyon liralık makine siparişi verdik. Hedef koyduk, bu yılı çevre ve temizlik yılı ilan ettik. 11 kamyon ve 2 bin çöp konteynırı gelecek, bütün ilçelerimizin köylerinde haftada bir gün, yoğun olan yerlerde haftada 2 gün çöp toplanacak şekilde sistem kuruldu. Bu sistemle köylerimizin çöp sorununu çözmüş olacağız. Ayrıca 2013 yılı bizim için köylerimizde kanalizasyonla ilgili proje üretme yılı olacak. İstanbul Teknik Üniversite ve Unilever ile ortak çalışma yürüteceğiz. Öncelikle Fırtına Vadisi ve 348 köye proje yapacağız."
     Konuşmaların ardından Gültekin, toplantıda muhtarların görüş ve isteklerini dinledi.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER