Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin:

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin: 2011 yılında aldığımız kararlar doğrultusunda 2012yi su yılı ilan ettik


RİZE (A.A) - Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, 2011 yılında aldıkları kararlar doğrultusunda 212 yılını su yılı ilan ettiklerini söyledi.
     Hakan Gültekin, AA Muhabirini yaptığı açıklamada, Rizedeki suların daha temiz akması için şebekelerin yenilenmesi ile ilgili önemli bir süreç yürüttüklerini belirterek, KÖYDESten gelen parayı ağırlıklı olarak bunun için kullandık dedi.
     İl Özel İdaresi olarak 25 milyonluk bütçeye 3 milyon daha ekleyerek 28 milyonluk bütçeyle 2012 yılını tamamladıklarını ifade eden Gültekin, şöyle konuştu:
     2011 yılında aldığımız kararlar doğrultusunda 2012yi su yılı ilan ettik. Özellikle temiz su kaynaklarının temininden, çöplerin toplanmasına, kamu kurumlarının araç ihtiyaçları, turizm potansiyellerinin ortaya çıkarılması ile ilgili ajans ve proje desteklerine kadar bir çok çalışmanın içinde olduk. Bu çalışmaları 2011 yılının plan ve bütçe çalışmalarıyla şekillendirdik. 2012 yılında da bu çalışmaları hizmet olarak Rizeye kazandırdık. Ayrıca köy yollarımızla ilgili olarak beton, asfalt ve menfez gibi bir çok çalışma gerçekleştirdik
     2013 yılında yeni hedefleri olduğunu söyleyen Gültekin, şöyle devam etti:
     Bu hedeflerin en önemlilerinden bir tanesi bütün ilçelerimizde evsel atıklarımızın toplanmasıyla ilgili yeni bir süreç başlatıyoruz. Çayeli ve doğusundaki ilçelerin ortak olduğu bölgesel bir itfaiye teşkilatı kuruldu. Buna İl Özel İdaresini de paydaş yaptık. Sadece şehir merkezlerinde yangın çıkmıyor. Köylerimizde de yangın vakaları yaşanıyor. 2013 yılında çocuk ve gençlerimizle ilgili olarak kültürel faaliyetlerin içinde olacağız. Konferanslar, resim sergileri ve tiyatrolar gibi etkinlikler yapacağız
     Gültekin, yeni yılda köylerdeki çocukların çocukluklarını yaşayabilmesi için de çeşitli çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Rize İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER