Roman çocuklara etüt eğitimi

Roman çocuklara etüt eğitimi


MERSİN (A.A) - Mersin merkez Toroslar Belediyesince hayata geçirilen Romanlar Mesleki Eğitim Merkezi Projesi için destek istendi.
     Alsancak Mahallesinde Romanlar Mesleki Eğitim Merkezi Projesini hayata geçiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tunaya, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Koordinatörü Hacer Fogg, Açık Toplum Örgütü Merkez Vakfı Türkiye Koordinatörü Pelin Bardakçı ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam teşekkür ziyaretinde bulundu.
     Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Atanın da hazır bulunduğu ziyarette, Roman çocukların eğitim hayatında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Fogg, Romanların yoğun olarak yaşadığı mahallerde Roman çocukları için hazırlamış oldukları proje kapsamında eğitim ve etüt merkezi kurulması konusunda Tunadan destek istedi.
     Roman çocukların fiziki şartlardaki olumsuzluklar nedeniyle sağlıklı ortamda ders çalışamadığını aktaran Fogg, Roman çocuklar için eğitim çok önemli. Çünkü ekonomik ve sosyal koşulların yanı sıra ailelerin ödev konusunda çocuklarına yardımcı olamaması nedeniyle eğitim alabilecekleri etüt merkezlerine ihtiyaçları var. Mersinde sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Toroslar Belediyesinden bu konuda destek istiyoruz dedi.
     Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam da, Alsancak Mahallesinde tahsis edilen eğitim merkezinde çocuklara yönelik eğitim ve etüt çalışmalarını devam ettirmek istediklerini, bu noktada en büyük sıkıntılarının çocuklarının ev ödevlerini rahat bir ortamda yapamamaları olduğunu kaydetti.
     Hamit Tuna ise, Roman çocuklarına verilecek olan destek eğitimlerle derslerinde daha başarılı olabileceklerine inandığını, eğitim ve etüt merkezi projesine katkı sağlayacaklarını bildirdi.
     Romanların istihdam konusunda yaşadığı sorunlara çözüm üretmek amacıyla Romanlar Mesleki Eğitim Merkezini kurduklarını anlatan Tuna, şöyle devam etti:
     Toroslar Teknik Eğitim Kursları bünyesinde açtığımız Romanlar Mesleki Eğitim Merkezinde Roman vatandaşlara yönelik müzik eğitiminin yanı sıra bambu ve sepet örme kursları da verilmektedir. Belediye olarak her şeyin eğitim ve öğretimle olacağına inanıyoruz. Toplumun her kesimine, olumsuz şartlarda yaşayan her insanımıza 8 yıldır destek olmaya çalışıyoruz. Roman çocuklara yönelik açılacak olan eğitim ve etüt merkezine de katkı sağlayacağız. Devletine, milletine, bayrağına bağlı olan bu güzel insanlarımızın toplumda yaşadıkları negatif olumsuzlukları imkanlarımız ölçüsünde pozitif hale getirmeye çalışacağız. Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ve diğer derneklere destek veren herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Roman çocuklara etüt eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER