Roman öğrenciler İngilizceyi gezerek, oynayarak öğreniyor

Roman öğrenciler İngilizceyi gezerek, oynayarak öğreniyor -Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Küçük çocuklarımızın erken yaşta İngilizceyle tanışmasını sağlıyoruz


EDİRNE (A.A) - Edirnede Roman öğrencilerin İngilizce ile küçük yaşta tanışmasını sağlamak amacıyla geziler düzenleniyor.
     Edirne Belediyesi, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Trakya Üniversitesi (TÜ) İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında, şehrin farklı mekanlarına götürülen Roman öğrenciler, ziyaret ettikleri mekanlarda İngilizce öğreniyor.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, proje kapsamında Roman öğrencilerin ziyaret ettiği bir alışveriş merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı dil öğreniminin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini söyledi.
     Roman öğrencilerin İngilizce ile küçük yaşta tanışması için proje hazırladıklarını belirten Tanrıkulu, Roman çocuklar sokakta İngilizceyi öğreniyorlar. Trakya Üniversitesi (TÜ) İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri onlara koçluk yapıyor. Bu çocuklarımız örneğin müzeye gidiyor, üniversite öğrencileri onlara müzeyle ilgili olarak İngilizce bilgi veriyor. Oyun oynarken de İngilizceyi, Game overı ve başka İngilizce kelimeleri duymaları sağlanıyor. Böylelikle bu küçük çocuklarımızın erken yaşta İngilizceyle tanışmasını sağlıyoruz diye konuştu.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da okullardaki çocukların sosyalleşmesi, yaşamın içinde olması için mücadele verdiklerini belirtti.
     Oyun salonunu gezerek oyuncaklarla oynanan öğrencilere, TÜ öğrencileri tarafından oyuncakların İngilizce menülerindeki kelimeler öğretildi.
     TÜ İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Merve Kaya, öğrencilerin İngilizceye karşı kulak dolgunluğu oluşmasını sağlamak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     Aynı sınıftan Serap Gökçe de çocukları oyun parklarına ve müzelere götürerek onlara İngilizceyi sevdirmeye çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Roman öğrenciler İngilizceyi gezerek, oynayarak öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER