Runfire Kapadokya Maratonu sona erdi

Runfire Kapadokya Maratonu sona erdi -Yarışmada birinciliği Mahmut Yavuz kazandı


NEVŞEHİR (A.A) - Runfire Kapadokya Ultra Maratonu sona erdi.
     Argos Kültür Sanatın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Uçhisar beldesinde düzenlenen yarışmada, 60 yerli ve yabancı sporcu, toplam 240 kilometrelik parkuru geçti.
     Her gün 1 etabın koşulduğu ve 6 gün süren maratonda, Güvercinlik Vadisi, Ortahisar, Acıgöl, Damsa Barajı, Yüksekli Kilise, Güzelyurt, Ürgüp, Göreme, Avanos, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölünü geçen sporcular, yarışmanın başladığı yer olan Uçhisar beldesine gelerek yarışmayı tamamladılar.
     Bu sene ilk defa düzenlenen maratonda birinciliği Mahmut Yavuz, ikinciliği Faruk Kar, üçüncülüğü Fırat Kara kazandı.
     Mahmut Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın parkurunun çok üst seviyede, çöl maratonları düzeyinde olduğunu söyledi.
     Kapadokya ultra maratonunun ilk defa düzenlenmesine rağmen oldukça iyi organize edildiğini belirten Yavuz, Böylesine zorlu ve zevkli bir maratonda birinci olduğum için çok mutluyum. Etaplar çok çekişmeliydi. Bu parkur çok etkileyici, koşarken tarihte bir gezinti yapıyormuş gibi hissettim. Parkurlar zorlu olmasına rağmen güzergah itibariyle çok eğlenceliydi dedi.
     İkinci olan Faruk Kar ise, 13 yıldır macera sporları ile ilgilediğini ve son 2 yıldır da ultra maraton koştuğunu belirterek, Türkiyedeki ultra maratonun öncülerinden birisi olduğunu anlattı.
     Kapadokya maratonunun çok çekişmeli ve tempolu bir yarış olduğunu ifade eden Kar, 6 gündür Mahmut arkadaşımla birlikte başı çektik. Çok tempolu bir yarış geçti aramızda. Birbirimizi yarıştan koparmadık. Geçen 95 kilometrelik parkurda GPS değişiminde 5 dakikalık bir fark çıktı aramızda. Dolayısıyla Mahmut arkadaşımız birinci girdi dedi.
     Kar, yurt dışında da bir çok yarışmaya katıldığını fakat Kapadokya maratonunun dünyadaki bir çok parkurdan üstün olduğunu kaydederek, Şimdiye kadar yurt dışında çok yarıştım, bu yarış gerçekten çok şeyi hak ediyor. Dünyadaki bir çok yarıştan parkur olarak çok daha iyi durumda. Organizasyon olarak da çok çok iyi durumda. Şimdiye kadar bu kadar keyifli, zengin bir organizasyon görmedim.
    
     -Yarıştan daha çok bir masal gibiydi-
    
     Yarışmayı üçüncü olarak tamamlayan Fırat Kara da, çok büyük bir efor harcayarak 240 kilometrelik parkurun sonuna geldiklerini söyledi.
     Dün çok uzun bir etap olan Tuz Gölünün etrafında koştuklarını ve çok zorlandıklarını belirten Kara, Tuz Gölü etrafında gerek bataklıklardan gerek tuzların üzerinden geçerek, gece ve gündüz, çok zor bir etap geçirdik. 95 kilometre yol yaptık, ayaklarımız patladı. Bugün o patlak ayaklarla 18 kilometre daha koştuk dedi.
     Bugün koştukları 18 kilometrelik parkurun çok büyüleyici olduğunu, koşarken kendilerini masal diyarındaymış gibi hissettiklerini ifade eden Kara, şunları kaydetti:
     Bugün koştuğumuz parkur çok güzeldi. Peri bacalarının arasından, adeta bir masal diyarının arasından geçtik. Peri bacaları, geçitler, dehlizler, merdivenler adeta bir rüyanın içindeydik. Yarıştan daha çok bir masal gibiydi. Dün yerim garanti gibiydi bugün de biraz daha fazla efor gösterdim. Üçüncü olmak da güzel ama ultra maratonlarda esas katılmak ve bitirmektir. Biz de bunu başardık. Ayrıca şöyle bir önemi var bu maratonun, buradan alacağımız puanlarla yurt dışında ultra maratonun olimpiyatları denilebilecek yarışmalara katılacağız.
     Yarışmayı yedinci sırada tamamlayan kadın yarışmacılardan Rus Elana Pdyakova ise, yarışmadan keyif alarak koştuğunu ve parkurun çok etkileyici olduğunu belirtti.
     Dün koşulan Tuz Gölü etabının çok zor geçtiğini kaydeden Pdyakova, Yarışma çok güzel, parkur da müthişti. Zaten o kadar güzel yerler geçtik. Her şeyden çok memnunuz. Organizasyon çok güzel. Herkes çok yardımcı oldu. Maratonu bitirdik, mutluyuz dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Runfire Kapadokya Maratonu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER