Rüştü Yüce unutulmadı

Rüştü Yüce unutulmadı -Türk basketbolunun önemli isimlerinden Prof. Dr. Rüştü Yüce, ölümünün 16. yıldönümünde kabri başında anıldı


ANKARA (A.A) - Türk basketbolunun önemli isimlerinden Prof. Dr. Rüştü Yüce, ölümünün 16. yıldönümünde kabri başında törenle anıldı.
     Prof. Dr. Yücenin 16. ölüm yıldönümü nedeniyle Cebeci Asri Mezarlığındaki kabri başında tören düzenlendi. Törene, Yücenin ailesinin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Eğitim Derneği (TED) Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Ahmet Kılıçoğlu, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kemal Savran, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, eski basketbolcu ve Türkiye Eğitim Derneği Eski Genel Başkanı İbrahim Ortaç ve ODTÜ İnşaat Bölümü Başkanı Güney Özcebe katıldı.
    
     -Prof. Dr. Rüştü Yüce-
    
     1954-1968 yılları arasında Ankara Kolejliler Spor Kulübünde basketbol oynayan Yüce, 1968-1970 yılları arasında Muhafızgücü formasını giydi.
     1963 yılından itibaren belirli aralıklarla Kolejliler Spor Kulübü altyapısında antrenör olarak çalışan Yüce, 1972-79 yılları arasında Şekerspor takımını çalıştırırken, (A) Milli Takım yardımcı antrenörlüğü ve A Milli Takım danışmanlığı görevlerinde bulundu.
     1979-81 yılları arasında İstanbul Bankası Yenişehir, 1984-90 yılları arasında da Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanlığı görevini yapan Rüştü Yüce, 1987 yılından vefatına kadar ODTü Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü.
     4 kez Milli Takımda, 3 kez de Ordu Milli Takımında yer alan Yüce, TEDin 11 yıl süreyle başkanlığını da yapmış, 1992 yılından vefatına kadar da ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanlığı görevinde de bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Rüştü Yüce unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER