S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili

S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili kararı -DİAD Başkanı Aydın: Standard & Poors, yıllardır Türkiye üzerinde etkisizleştirme politikası uyguluyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Standard & Poorsun (S&P) Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili kararına ilişkin, Standard & Poors, yıllardır Türkiye üzerinde etkisizleştirme politikası uyguluyor dedi.
     Erdem Aydın, gazetecilere açıklamasında, Türkiye ekonomisinin gün geçtikçe daha iyiye gittiğini belirterek, iş adamlarının daha çok ihracat yapmak için çalışması gerektiğini söyledi.
     Son yıllarda tüm dünyanın Türkiyedeki gelişmeleri yakından izlerken, S&P gibi kuruluşların, kendilerini Türkiye gibi ülkelerin pozisyonlamalarına ilgi duyarak prim yapma gayretinde olduğunu ileri süren Aydın, şunları kaydetti:
     Tüm dünyadan gelen verilere, artık bizim iş ve finans dünyamız da anında reaksiyon gösterebiliyor. S&Pnin kararı, bizce şaşırtıcı oldu. Standard & Poors, yıllardır Türkiye üzerinde etkisizleştirme politikası uyguluyor. Bu tür kuruluşlar, Avrupanın krizinde yavaş davranırken, ülkemiz söz konusu olunca acımasız davranıyor. Petrol fiyatları zirve yapmasına rağmen son aylarda gözle görünür şekilde, cari açıkta düşüş var. S&Pnin kararı, haksız ve yersiz bir karardır. Son yıllardaki küresel krize karşı dayanıklılığını koruyan ender ülkelerden biriyiz. Bu kararı veren S&P, kendini gözden geçirmelidir.
     (MUÇ-MUS-EUB-ALİ)
<< Önceki Haber S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER