Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Mersinde:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Mersinde: TBMM derhal toplanıp Suriye konusunu ele almalıdır


MERSİN (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMMnin derhal toplanıp Suriye konusunu ele alması gerektiğini söyledi.
     Kamalak, partisinin il başkanlığınca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kamalak, iftar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Kamalak, bir gazetecinin Malatyanın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Alevi aileye saldırı iddialarıyla ilgili sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
     Biz Çanakkalede düşmana karşı savaşırken Sünni, Alevi, Kürt, Laz, Çerkez demeden vatanı savunduk. Emperyalist güçler huzurumuzu bozmak için var güçleriyle mücadele veriyor. Bizi Sünni, Alevi sürtüşmesi ile kırdırmak istiyorlar. Buna kesinlikle müsaade etmeyelim ve olayları hoşgörü çerçevesinde değerlendirelim. Emperyalistlere karşı temel değerlerimizi ön planda tutmaya mecburuz. Çanakkalede şehit olanların tamamı Kürt, ya da Laz değildi ama tamamı Müslümandı. Bu nedenle temel değerleri ülkenin harcı olarak ele almak durumundayız. Biz Alevisi, Sünnisi ile hepimiz Müslümanız, başka yorumlar ancak küresel emperyalistlerin işine yarar. Farklı yorumlara asla müsaade etmemeliyiz.
     Suriye ile ilgili de değerlendirmelerde de bulunan Kamalak, Biz Türkiyenin Suriye politikasını yanlış olduğunu söylemiştik. Yanlış hala devam ediyor ve o zamandan bu yana geçen zaman bizim tezlerimizi doğruladı. Hala hükümet yanlış yapıyor. Meclis şu anda tatilde, yanı başımızda bizi de ilgilendiren ortam var iken meclisin tatilde olması uygun değil. TBMM derhal toplanıp Suriye konusunu ele almalıdır dedi.
     Toprak ayağımızın altından kayıyor ve işin şakası yok diyen Kamalak, şöyle devam etti:
     Türkiye güçlüdür, bu tür oluşumlara müsaade etmez gibi lafların içeriği ve geçerliliği yoktur ve bu laflar boş laflardır. Bundan 20 yıl önce oluşumlar meydana gelirken biz milli görüş olarak o zaman yanlış yapıldığını dönemin hükümetine söylemiştik. O zamanda Kuzey Irakta Türkiyenin aleyhine bir oluşuma müsaade etmeyiz diyenler ne oldu. Amerikanın izni olmadan Türkiye Kuzey Iraka giremiyor. Şu an çok daha riskli durumla karşı karşıyayız. Bu nedenle TBMM derhal toplanıp durumu ele almalı, çünkü bu işler hükümete bırakılamayacak kadar önemlidir.
     Kamalak, bir gazetecinin, AK Partinin bazı isimleri bünyesine katmaya çalışmasını nasıl yorumluyorsunuz- sorusuna ise, AK Partinin bu tür çalışmasını normal karşılamak gerekir. Maksadınız HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşu sormak ise Numan Kurtulmuş, bey hiçbir zaman milli görüşçü olmadı diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Süleyman Tıraş / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Mersinde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER