Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Türkiye ile Suriye karşı karşıya getirilmek isteniyor. Biz bu oyuna gelmemek için feryat ediyoruz


ISPARTA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düşürülen askeri uçakla ilgili olarak, Türkiye ile Suriye karşı karşıya getirilmek isteniyor. Biz bu oyuna gelmemek için feryat ediyoruz dedi.
     Partisinin Halı Sarayı Düğün Salonunda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısında konuşan Kamalak, milli görüşçüler olarak hedeflerinin Türkiyeyi yaşanabilir bir ülke haline getirmek, lider, onurlu, şahsiyetli, batı karşısında eğilmeyen bir Türkiyeye ulaşmak, İslam birliğini tesis etmek ve bütün insanların insan haysiyetine yaraşır, adalet üzerine kurulu bir dünyada yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti.
     CHPnin varlığını milletin mukaddes değerleriyle mücadele üzerine kurduğunu ileri süren Kamalak, Açık ve net olarak söylüyorum, CHPye kalmış olsaydı, Atatürkü ikna edebilmiş olsalardı, şu an bu milletin dininin Hristiyanlık olarak anayasaya yazılması gerekirdi. Milli görüş politikalarına dönülmediği sürece yüreğimize ateş, ocaklarımıza hüzün düşmeye devam edecektir diye konuştu.
     Türkiyenin aylardan beri Suriye ile savaşa çekilmek istenildiğini öne süren Kamalak, şöyle devam etti:
     Türkiye ile Suriye karşı karşıya getirilmek isteniyor. Biz bu oyuna gelmemek için feryat ediyoruz. Türkiye şu an savaşla karşı karşıya getirilmiş durumda. Serinkanlı olmaya, ihtiyatlı davranmaya mecburuz. Kimsenin yönünü Suriyeye çevirmeye cesaret edemediği bir dönemde Müslüman kanı akmasın diye, bir Müslümanın burnu kanamasın diye üst düzey yöneticiler olarak Saadet Partisi adına basın mensuplarıyla Suriyeyi ziyaret ettik. Suriye Cumhurbaşkanına yapılması gereken uyarı vazifemizi yaptık. Cumhurbaşkanına özet olarak İslam coğrafyasına Haçlılar ayak basmamalıdır dedik. Çünkü onlar buraya gelirken Müslümanların malına, canına kastederek, namusuna göz dikerek geliyor. Buna izin verilmemesi gerektiğini söyledim.
     İktidarın Suriyeyle ilişkilerini yanlış adımlarla çıkmaza soktuğunu iddia eden Kamalak, Türkiye Orta Doğuda savaşa girecek olursa bunun en büyük zararını İslam alemi çeker. Buradan en kazançlı küresel emperyalizm çıkar. Savaşa karar verenlerin çocukları en güzel yerlerde tatil yapar ve küresel emperyalizmin kasası dolar ama masum insanlar da orada can verir dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER