Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Bugün küresel emperyalizm bizlerin de gafletinden istifade etmek suretiyle kardeşi kardeşe düşürmüştür


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Bugün küresel emperyalizm bizlerin de gafletinden istifade etmek suretiyle kardeşi kardeşe düşürmüştür dedi.
     Kamalak, partisinin İzmir İl Başkanlığının Buca Birlik Otelde düzenlediği geleneksel iftara katıldı.
     Kamalak, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Foçada askeri araca yönelik saldırıyı kınadı. Küresel emperyalizmin İslam alemini parça parça ettiği görüşünü dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:
     Bugün küresel emperyalizm bizlerin de gafletinden istifa etmek suretiyle kardeşi kardeşe düşürmüştür. Kardeşler de kardeş olduklarını unutmuş şekilde birbirlerini katlediyorlar. Soruyorum size ABD birliklerinin İslam aleminde ne işi var- Buradaki garibanlar Amerikayı tehdit mi ediyor- Hayır. Peki ne işi var- Ben güçlüyüm, buraları kontrol altında tutmam lazım, çünkü bu benim menfaatime diyor. Müslümanlar bu şekilde parça parçaya olmaya devam ettikçe maalesef küresel emperyalizm de Müslümanların tüm imkanlarını sömürmeye devam edecektir. Diyoruz ki; gelin bir olalım. Aramızda görüş, mezhep farklılıkları olabilir ama bunlar teferruattır. Esasta biriz, bütünüz.
     Kamalak, İslam ülkelerinin birleşerek İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı, İslam Barış Gücü, İslam Kültür Birliği, İslam Para Birliği ve İslam Ortak Pazarı kurması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ayten Aydın / Medat Şenay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER