Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Seçim

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ak: -Kıdem tazminatının bugünkü değerlerinin korunup korunmayacağı konusu bir şekilde gündemden kaçırılıyor


ZONGULDAK (A.A) - Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ergin Ak, kıdem tazminatının bugünkü değerlerinin korunup korunmayacağı konusunun gündemden kaçırıldığını iddia etti.
     Ak, yaptığı yazılı açıklamada, çalışma hayatının en önemli gündem maddesi olan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısına yönelik bir adım atılmadığını, çalışanların gündeminde olmayan kıdem tazminatının ise sürekli gündemde tutulmaya çalışılmasını manidar karşıladıklarını belirtti.
     Kıdem tazminatı üzerinde son günlerde ulusal basında çıkan haberlerin çalışanların kafasını karıştırdığını aktaran Ak, şunları kaydetti:
     Farklı başlıklarda verilen haberlerde çalışanlara adeta umut verilmeye çalışılıyor. Ortada henüz bir taslak bile yok iken çalışanlara ev müjdelerinin verilmesi manidar bulunuyor. Büyük puntolarla verilen haberlerin içeriği de okunduğunda zaten çalışanların lehine bir durumun olmadığı da rahatlıkla görülebiliyor. Kıdem tazminatına yönelik son aylarda yoğunlaşan haber ve açıklamaların nedeni de hükümetin üzerinde çalıştığı Ulusal İstihdam Stratejisinden kaynaklanıyor. Asıl sorgulanması gereken, kıdem tazminatının bugünkü değerlerinin korunup korunmayacağı konusu bir şekilde gündemden kaçırılıyor. Yani bu konunun tartışılması bile istenmiyor. İşverenlerin ayak oyunlarından dolayı kıdem tazminatı hakkını kullanamayan işçiler gündeme getirilerek fonun çalışanların lehine bir uygulama olacağı iddia ediliyor.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Seçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER