Sadak Barajı inşaatında sona geliniyor

Sadak Barajı inşaatında sona geliniyor -4 bin 970 dekar tarım arazinin sulanmasının hedeflendiği Sadak Barajında fiziki gerçekleşme yüzde 82ye ulaştı -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, barajın tamamlanmasıyla çiftçilerin gelir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kelkit ilçesindeki Sadak Barajı inşaatında sona yaklaşıldığı bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, baraj inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 82ye ulaştığı belirtildi.
     Kelkit ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, Sadak Deresi üzerinde yapımı devam eden Sadak Barajının bölge halkının ekonomik kalkınmasında büyük rol oynayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     74 bin 970 dekar tarım arazinin sulanmasının hedeflendiği Sadak Barajı 2 milyon 150 bin metreküp gövde hacmi ve temelden 47,5 metre yükseklikte inşa ediliyor. Bin 200 günde tamamlanması planlanan barajın, bu süreye göre bitim tarihi 26 Haziran 2014 olarak belirlendi. Ancak barajın yapım süresi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun firma yetkilileriyle yaptığı pazarlık sonucu 6 ay erkene çekilerek bitim tarihi Aralık 2013 olarak belirlendi. 2011 yılı sonu itibarı ile yüzde 38 gerçekleşme sağlanan baraj inşaatında, çalışmalara hız verilerek Aralık 2012 itibarı ile gövde dolgularında yüzde 90, dolgu savakta yüzde 85, derivasyonda yüzde 98, yol işlerinde yüzde 75 ve enjeksiyon işlerinde yüzde 100 gerçekleşme sağlanarak projede yüzde 82 fiziksel gerçekleşmeye ulaşıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 40 milyon lira yatırım bedeline sahip barajın tamamlanması ile 81 lira olan dekar başına net gelirin 227 lira olacağını ifade ederek, çiftçi ailelerinin gelirlerinin önemli ölçüde artacağını belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sadak Barajı inşaatında sona geliniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER