Safranboluda hedef yıllık 1 milyon turist

Safranboluda hedef yıllık 1 milyon turist -Vali Küçük: -Tarihi ilçemiz Safranboluda yapılan tanıtım çalışmaları, her yıl artan turist sayısı ile meyvesini veriyor


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Tarihi ilçemiz Safranboluda yapılan tanıtım çalışmaları, her yıl artan turist sayısı ile meyvesini veriyor dedi.
     Küçük, AA muhabirine, her geçen yıl ilçeye gelen turist sayısında yüzde 40lara varan artış yaşandığını, bunun da yaptıkları tanıtım ve alt yapı çalışmaları ile gerçekleştiğini söyledi.
     Yılda 1 milyon turisti ağırlama hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Küçük, Yurt içi ve dışında düzenlenen fuarlara katılarak tarihi ilçemizi ve ilimizin diğer öne çıkan özelliklerini tanıtıyoruz. İlimizi anlatan tanıtım broşürleri ve CDleri hazırlanarak dağıtımı sağlanıyor. İlçemizde camdan seyir terası, mağara turizmi, kanyon gezi alanları, kadır yolu gibi projelerimizi hayata geçirdik. Bu sayede turizm çeşitliliğini artırdık. Dünya Miras listesinde olan Safranbolumuza yılda yaklaşık 500-600 bin civarında turist geliyor. Bu sayının yaklaşık yüzde 30u yabancı turist. Yerli turist kadar yabancı turist sayısını artırma hedefimiz devam edecek. Yurt dışı çalışmalarımız daha etkili olacak. Tarihi ilçemiz Safranboluda yapılan tanıtım çalışmaları her yıl artan turist sayısı ile meyvesini veriyor diye konuştu.
     Küçük, yaklaşık 3 bin yatak kapasitesinin de her geçen yıl kontrollü bir şekilde arttığını, otel, pansiyon ve konakların sürekli denetlendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranboluda hedef yıllık 1 milyon turist Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER