Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkastan Malatya Belediyesine

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkastan Malatya Belediyesine ziyaret


MALATYA (A.A) - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kafkas, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Ömer Faruk Özün de katıldığı ziyarette yaptığı konuşmada, Malatyanın bölgenin önemli bir merkezi olduğunu ve bunu tescilleyecek önemli adımlar atıldığını belirtti.
     Şehrin düzenli, gelişen, gülen bir kent olduğunu vurgulayan Kafkas, "Bazı illere gidiyorsunuz, küskün, yılgın, yorgun bir şehir görüyorsunuz. Bir başka ülkeden gelip hemen sokakta ilk gördüğünüz adamla konuşursanız, oranın AK Parti belediyesi olmadığını anlarsınız. Kaymak gibi yollardan giriyorsunuz kente ama kent içi görüntüsünden anlıyorsunuz ki bir başka mahalleye, kente girmişsiniz. Malatyada Allaha şükür güzellikleri görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.
     Malatyadaki sağlık yatırımlarına değinen Kafkas, "Malatyanın önemini biliyoruz ve buranın önemine layık bir şekilde yatırım yapıyoruz. Başlayan yatırımlar ve planladıklarımızı tamamladığımız takdirde Malatyanın sağlık altyapısında bir sorun, eksiklik kalmıyor" değerlendirmesinde bulundu.
     Türkiyenin prangalarını kırdığını belirten Kafkas, şunları kaydetti:
     "Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemlerini geçiriyoruz. Türkiye önemli bir süreçte. Türkiye prangalarını kırıyor. Üçüncü bin yılın başında muazzam bir atılımın eşiğindeyiz. Özellikle bu çözüm süreciyle bunu taçlandıracak diye düşünüyoruz. Hep beraber yeni hamlelere hazırlıklı olmak babında elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum."
     Çakır da yaptıkları çalışmalarla ilgili Kafkasa bilgi verdi. Sağlık alanında Malatyada yapılan yatırımlar için teşekkür eden Çakır, özellikle merkezde yapılan büyük hastanenin, Malatyanın sağlık turizmi hedeflerine katkı sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.
     Belediye olarak özellikle şehrin altyapısına yönelik çalışmalara önem verdiklerini kaydeden Çakır, "Üst yapıda, şehirde bir dönüşüm projesi kapsamında 150 cadde ve sokakta düzenlemeler yapıyoruz. Standartları yüksek, kaldırım yükseklik ve genişlikleri, yol otopark cepleri, aydınlatmasıyla birlikte modern bir şehir yapısına kavuşmak ve halkımızın rahat edebileceği sorunsuz bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Çakır, Kafkasa kristal kayısı ve kuru kayısı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkastan Malatya Belediyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER