Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ: -(Kürtaj tartışmaları) Bütün milletimiz şundan emin olsun ki hem vicdanları hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız -Eğer EXPO 2020, Türkiy


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj tartışmalarına ilişkin, Bütün milletimiz şundan emin olsun ki hem vicdanları hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız dedi.
     10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliklerine katılmak üzere Erzuruma gelen Akdağ, havalimanında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin pek çok şehrinde yapılan Türkçe Olimpiyatlarından birinin de Erzurumda gerçekleştirileceğini belirterek, bu etkinliğin kavramsal olarak oluşturduğu manayı çok önemsediğini söyledi.
     Türkçenin insanların kendini ifade ettiği en önemli araç olduğunu vurgulayan Akdağ, Dolasıyla Türkçenin hem Türkiyede doğrudan doğruya bizim tarafımızdan en güzel şekliyle öğrenilmesi, konuşulması, yazılması hem de dünyaya yayılması, yaygınlaştırılması son derece önemli diye konuştu.
     EXPO 2020yi İzmire alabilmek için yarın Fransada düzenlenecek sunuma katılacağını belirten Akdağ, şunları kaydetti:
     Hükümet olarak bunu çok önemsiyoruz. Çünkü gerçekten Türkiye son senelerde, uluslararası toplantılara büyük bir başarıyla ev sahipliği yapıyor. Eğer EXPO 2020 Türkiyede yapılırsa, bunu da çok büyük bir başarıyla gerçekleştireceğimizden eminiz. Bunun için heyet olarak Parise geçmiş olacağız. Geçen hafta Amerika Birleşik Devletlerinde çok önemli bir toplantıdaydım. Bu toplantı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kıdemli, tecrübeli bakanlar ile göreve yeni başlamış olan ülke bakanlarını, Harvard Halk Sağlığı Okulu, Harvardlı hocalarla bir araya getirdi. Dört gün boyunca yoğun çalışmalar yaptık. Bu programın devamlılığı açısından beni de Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Bakanı olarak Danışma Kuruluna aldılar. Bu çalışmayı da bu şekilde devam ettireceğiz.
     Bir gazetecinin, kürtajla ilgili sorusu üzerine Bakan Akdağ, Başbakanın talimatlarıyla ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bilim adamları, özellikle Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının birlikte bir rapor ile bazı öneriler hazırladıklarını söyledi.
     Akdağ, şöyle devam etti:
     Ümit ediyorum ki bunları da önümüzdeki hafta Başbakanımıza, hemen müteakiben Bakanlar Kurulumuza takdim edeceğiz. Tabii ki kürtajın Türkiyede serbest hale getirildiği kanunun adı bile artık çağdaş olmaktan çıkmıştır. Nüfus Planlaması Kanunu diye. Nüfus Planlaması Kanunu ya da nüfus planlaması kavramı bugün dünyadan kalkmış bir kavram. Bu kavramı üreme sağlığı kavramı adı altına alıyoruz. Bütün bu konuları, öncelikle kadının, annenin ve hemen onunla birlikte bebeğinin, çocukların sağlığı açısından birinci derecede ele almak gerekir. Biz de bu gözle meseleye bakıyoruz.
     Bütün milletimiz şundan emin olsun ki hem vicdanları hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak, bir orta yol bulacağız. Bundan önceki benzeri tartışmalarda olduğu gibi AK Parti hükümeti olarak, bu konuya da milletin vicdanında olumlu bir cevap oluşturacak bir çözüm bulacağımıza eminim.
    
     -10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları-
    
     Yeni Erzurum Stadında düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri, Somaliden gelen Ahmed Abdulrashıd Ismaıl öğrenci grubunun, İnsanlık El Ele adlı eseri seslendirmesiyle başladı.
     Etkinlikte, ABDnin Atlanta kentinden gelen Kendal Warnerin seslendirdiği Suphanallah şarkısı izleyicilerden büyük alkış aldı.
     Sağlık Bakanı Akdağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir tarafından gelen insan sevgisiyle dolu gençlerin, tertemiz topraklarda buluşarak birçok güzelliği sergileyeceğini söyledi.
     Farklı ülkelerden gelen gençlerin, Türkçeden şiirler, şarkılar, türküler seslendireceğini vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:
     Bu nasıl oldu da stadyumları dolduran sizlerin karşısına çıktık- Ben Erzurumdan sadece buna işaret etmek istiyorum. Uzak değil, şurada Korucuk köyünden değerli hemşehrilerim. Hepimizi gönlünün güzelliğiyle ısıtan, kardeşliğimizi bize hatırlatan Alvarlı Lütfi Efe Hazretlerinin mübarek kabri şurada kardeşlerim. İşte biz bu güzellikle buradayız. Bu Erzurumdan çıkıp, Alvarlı Efe Hazretlerinin gösterdiği istikamette bütün dünyaya yayıldı. Gönül erleri, Allah rızası için Türkçelerini, inançlarını, kültürlerini dünyanın dört bir tarafına taşıdılar. Erzurumlular adına, Türk milleti adına onlara şükranlarımız takdim ediyorum.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER