Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ: Silahla, zorbalıkla, insan öldürerek, insanın canına kastederek, hiçbir yere varmak mümkün değil Özellikle liseli ve üniversiteli genç kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyunlara kesinlikle gelmesinler


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Silahla, zorbalıkla, insan öldürerek, insanın canına kastederek, hiçbir yere varmak mümkün değil dedi.
     Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştanın cenaze töreni için Erzurumda bulunan Bakan Akdağ, Tortum Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hasan Çakmaktan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, silahlı saldırıda şehit olan Mücahit Daştan için Erzuruma geldiğini anımsatarak, Daştanı, ailesiyle, yakınlarıyla ve tüm Erzurumlularla toprağa verdiklerini söyledi.
     Gençlere çağrıda bulunan Akdağ, Tabii hepimiz, şehit olmayı düşünen ve şehit olacak insanlarız. Ben özellikle gençlerimize bir mesaj vermek istiyorum. Birileri silahla bir şeyleri halledeceğini söylüyorsa, size yalan söylüyorlar diye konuştu.
     Gençliğin, gerçekten çok iyi geçirilmesi gereken bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:
     Kendimizi o dönemde yetiştiriyoruz, hayata hazırlıyoruz. Ailemizin ve kendimizin geleceğini o dönemde şekillendiriyoruz. O dönem, haydi gelin bazı meseleleri silahla halledelim deniyorsa, bu ister PKK ister başka bir terör örgütü olsun ister de bir çete olsun, bunu demek sizlerin hayatınızın zehir edilmesi demektir. Sizi böyle bir sürece götürüyorlar demektir. Özellikle liseli ve üniversiteli genç kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyunlara kesinlikle gelmesinler.
    
     -Çocuklarımıza çok sıkı sahip çıkmalıyız-
    
     Kendisinin 1980 askeri darbe döneminde lisede ve üniversitede okuduğunu ifade eden Bakan Akdağ, bütün Türkiyenin o zaman çok zor bir dönem geçirdiğini, bu dönemde herkesin zarar gördüğünü belirterek, Neden- Yine silahla bazı meseleleri çözeceğini iddia edenler yüzünden. Şükürler olsun memleketimizde demokrasi gelişiyor. Refah seviyemiz artıyor. Ben hiçbir sorunumuz yoktur demiyorum. Mutlaka ülkemizin sorunları var. Birtakım meseleleri var. Ama biz bunları demokrasi içinde kalarak, hepsini bir bir çözmenin gayreti içerisindeyiz dedi.
     Akdağ, şöyle devam etti:
     Tekrar ifade ediyorum, silahla, zorbalıkla, insan öldürerek, insanın canına kastederek, hiçbir yere varmak mümkün değil. Yani Allahın en şerefli kulu olan insana kastederek, neyi elde edebiliriz. Onun için aman gençlerimiz bunlara kapılmasınlar. Tabii biz de alileler olarak, çocuklarımıza çok sıkı sahip çıkmalıyız. Toplum olarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı daha duyarlı olmalıyız. Ben şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Bütün Tortumlu hemşehrilerime ve bütün Erzurumlulara baş sağlığı diliyorum.
     Bakan Akdağ, daha sonra Tortum Devlet Hastanesini ziyaret ederek, Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve hastane yetkililerinden sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal - Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER