Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ: -(Hekimlerin intihar etmesi) Bu olaylardan sistem tartışmaları çıkarmak, bunları bir siyasi tartışma malzemesi yapmak doğru değil. Böyle yapmak, bana göre arkadaşlarımızın hatırasına saygısızlık olur -H


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, (Hekimlerin intihar etmesi) Bu olaylardan sistem tartışmaları çıkarmak, bunları bir siyasi tartışma malzemesi yapmak doğru değil. Böyle yapmak, bana göre arkadaşlarımızın hatırasına saygısızlık olur dedi.
     Akdağ, Palandöken Dağındaki Xanadu Otelinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
     Bir gazetecinin hekimlerin intihar sayısında artış olup olmadığı yönündeki sorusuna, Akdağ, şöyle cevap verdi:
     İntihar vakalarıyla alakalı olarak, dünya ve Türkiye ortalamasını kıyasladığımızda bir sayı artışı yok. Bunları kişisel meseleler olarak değerlendirmeliyiz. Şimdi ben rakamların detaylarına sahip değilim. Ama bu vakalar olup kamuoyunda tartışılınca, psikiyatrist arkadaşlarımla görüştüm. Bana verdikleri rapor bu şekildedir. Bu olaylardan sistem tartışmaları çıkarmak, bunları bir siyasi tartışma malzemesi yapmak doğru değil. Böyle yapmak, bana göre arkadaşlarımızın hatırasına saygısızlık olur. Doğrudan çalışma şartlarıyla, sistemle veya çalışan grupla bir ilişki kurmak kesinlikle mümkün değil.
    
     -Çiftçiye 25 kuruş destek-
    
     Akdağ, Türkiyede son aylarda hayvancılıkla uğraşanların, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler geçirdiğini ve bu sorunu çözmek için kaba yeme destekleme yapılacağını dile getirdi.
     Kaba yeme 25 kuruş destek verileceğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:
     Kaba yem problemini çözebilmek için önce ithalatla alakalı vergileri düşürdük. Bunun da yetmediğini gördüğümüz için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazineden sorumlu Başbakan Yardımcımız ile görüşmelerimiz sonucunda, hayvancılık yapan kardeşlerimizin kaba yem sorununu çözmek için 25 kuruş destekleme yapılacak. Bu hususta Tarım Kredi Kooperatifleri görevlendirildi. Onlar da ithalatı yapacak. 25 kuruşluk bir destekleme olmadan bu iş biraz zordu. Bu sene bu problem çözülmüş olacak.
     Kentin sorunlarıyla ilgili gazetecilerin sorularına da yanıt veren Akdağ, ayrıca Erzurum-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Kirişli mevkisine tünel yapılması için çalışma başlatıldığını, konuyla ilgili proje hazırlandığını sözlerine ekledi.
     Akdağ ve beraberindekiler daha sonra Abdurrahman Gazi Vakfı Şehit Bahattin Yıldız Kültür Merkezini ziyaret etti. Vakıf Başkanı Muhammed Emek, Akdağa vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER