Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu milletin anaları ağlamasın, yeni şehitlerimiz olmasın -Lafla milliyetçilik yapmak, Edirnede, Balıkesirde, Çanakkalede kolaydır ama milliyetçilik milletin bütününü


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu milletin anaları ağlamasın, yeni şehitlerimiz olmasın dedi.
     Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede sağlık sektörüne yapılan yatırım ve ayrılan paranın her geçen yıl arttığını söyledi.
     Geçen ay, sağlık sektörüne ayrılan finansmanla ilgili bir çalışma raporunu incelediklerini kaydeden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     2023te sağlığın finansmanıyla ilgili bir çalışma raporuydu. 2014te ne harcayacağız, 2017de ne harcayacağız, 2023te ne harcayacağız ve bu büyümeyi nasıl yöneteceğiz diye çalışma yaptık. Biz ayaklarımızın yere basarak gitmesini istiyoruz. Bugün 78 milyar olan harcamamız, 2023te yaklaşık 200 milyar olacak. Kemal Kılıçdaroğlunun bu hesabı yapabilmesi bile mümkün değil.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Yaklaşık 4 yıl önce başlattıkları Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine CHP ve MHPnin millete yakışır bir şekilde destek vermediğini ifade eden Müezzinoğlu, bu nedenle bedel ödemeye devam edildiğini söyledi.
     Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu milletin anaları ağlamasın, yeni şehitlerimiz olmasın diyen Müezzinoğlu, Parti olarak çok büyük bir sorumluluk aldık. Artık bu millet bedel ödemesin. Bu milletin geleceği daha fazla kararmasın. Bir askerimizin bile şehit olmasına tahammülümüz olamaz. Bu askerler, bu insanlar bizim evlatlarımız. Askerlerimizin şehit olmasının önünü kesebilme sorumluluğu olan tek bir yer var, o da siyaset, siyasi iktidar ve siyaseten sorumluluk üstlenenler şeklinde konuştu.
     Diyarbakırda 21 Martta düzenlenen nevruz kutlamalarını anımsatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     O miting meydanına Türk bayrağı asmayan anlayışı kınıyor ve reddediyoruz. Bunu kınamanın AK Partili olarak, bu ülkenin bir bakanı olarak hakkım olduğuna inanıyorum. Ama bunu kınama hakkı olmayanları da sizlerle paylaşmak istiyorum. CHPnin, MHPnin bunu kınamaya hakkı yoktur. Hakkaride Türk bayrağını dalgalandıramayan CHPnin, Bugün niye Diyarbakırda Türk bayrağı dalgalandırılmıyor- diye hesap sormaya hakkı yoktur. Bence ulusu kucaklayan, milleti kucaklayan bir siyasi parti, Hakkaride de Batmanda da Siirtte de Türk bayrağını dalgalandırmalı. Lafla milliyetçilik olmaz. Lafla milliyetçilik yapmak, Edirnede, Balıkesirde, Çanakkalede kolaydır ama milliyetçilik milletin bütününü kucaklamaktan geçer. Hakkaride de Batmanda da Diyarbakırda da Türk bayrağıyla ben varım diyeceksin ki o bayrağı asmayanlara hesap sorabilesin.
    
     -Atatürkü kullananlara müsaade etmeyin-
    
     Müezzinoğlu, Mustafa Kemal Atatürkün çok büyük bir lider olduğunu, İstiklal Harbinde milletin sıkıntılarını çözmek için canı pahasına sorumluluklar aldığını kaydetti.
     Atatürkçü geçinenlere, Atatürkü kullananlara müsaade etmeyin diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     İstiklal Harbinde Atatürk bu milletin sıkıntılarını, sorunlarını çözmek için canı pahasına sorumluluklar almasaydı bugün bu genç cumhuriyetimiz olabilir miydi- O gün o dünya vizyonuna sahip, gözü kara, dinamik lider olmasaydı bugün biz bu kürsülerde dimdik ve geleceğe umutla bakan, cesaretle konuşan noktada olabilir miydik- O gün millete korkma diyen, millete cesur olun diyen, bu milleti kimse tarihten silemez diyen bir CHP kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vardı. Bugün de milleti korkutan bir CHP anlayışı var. Her şeyden korkutuyor. Kadınlarımızı, gençlerimizi Laiklik elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor diye korkutuyorlar. Hep birlikte sahte Atatürkçüleri elimizin tersiyle itmeye var mıyız-
    
     -Plaket töreni-
    
     Müezzinoğlu, daha sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen İlimiz ve Ülkemiz Ekonomisine Değer Katanlar Plaket Törenine katıldı.
     Ekonominin dinamiklerinin sağlıklı vergi ödemek ve sağlıklı vergi toplamaktan geçtiğini anlatan Müezzinoğlu, toplanan vergilerin sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin de önem taşıdığını vurguladı.
     Müezzinoğlu, konuşmasının ardından en fazla vergi veren iş adamlarına plaketlerini verdi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER