Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları -Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar: -Yeni üzücü hadiseler yaşanmaması adına bir takım tespitleri, çözüm önerilerini dinlemek amaçlı görüşmeler yapıyoruz (Fotoğr


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Gaziantepteki temaslarına ilişkin, Yeni üzücü hadiseler yaşanmaması adına bir takım tespitleri çözüm önerilerini dinlemek amaçlı görüşmeler yapıyoruz dedi.
     Ünüvar ve komisyon üyeleri, uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslanın adının verildiği devlet hastanesinde incelemelerde bulundu.
     Başhekim Opr. Dr. Ali Güven Fincan ve beraberindekilerce karşılanan Ünüvar ve komisyon üyeleri, hastane hakkında bilgi aldı.
     Başhekimlikteki görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ünüvar, sağlıkta şiddet sorunlarını araştırmak amacıyla kurulan komisyon üyeleri olarak 5 parlamenterle Gaziantepe geldiklerini belirtti.
     Kentteki temasları kapsamında Dr. Ersin Arslanın ailesini ziyaret ettiklerini anımsatan Ünüvar, Yeni üzücü hadiseler yaşanmaması adına bir takım tespitleri, çözüm önerilerini dinlemek amaçlı görüşmeler yapıyoruz. Bu vesileyle Dr. Ersin Arslan Hastanesini ziyaret ediyoruz diye konuştu.
     Opr. Dr. Fincan da komisyon üyeleriyle yaptığı görüşmede, Dr. Ersin Arslanın saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.
     Ünüvar ve komisyon üyeleri daha sonra hastanedeki güvenlik merkezinde ve Dr. Ersin Arslanın odasında inceleme yaptı, Başhekim Ali Güven Fincandan Dr. Arslanın uğradığı saldırı hakkında bilgi aldı.
     Heyet daha sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret etti ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Metin Kılınç ile görüştü. .
     Komisyon üyeleri, tıp fakültesindeki inceleme sonrasında Gaziantep Valisi Erdal Atayı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER