Sağlık konferansı

Sağlık konferansı -Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Yıldırım: -Cilt kanserinde güneşten korunmak son derece önemlidir


GAZİANTEP (A.A) - Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Fatma Elif Yıldırım, cilt kanserinde güneşten korunmanın son derece önemli olduğunu belirtti.
     Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan açıklamaya göre Yıldırım, halka açık düzenlenen Cilt Kanseri ve Benler konulu konferansta, cilt kanserinin vücudu kaplayan deriyi oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla oluştuğunu ve insanda en sık görülen kanserlerden biri olduğunu ifade etti.
     Cilt kanserinin en önemli nedeninin, güneş ışığında bulunan UVA ve UVB ışınları olduğunu aktaran Yıldırım, ozon tabakasının incelmesiyle birlikte son 50 yılda ışınların oranının arttığını vurguladı.
     Bazal hücreli kanser, yassı (skuamöz) hücreli kanser ve malign melanom olmak üzere 3 tip deri kanseri olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:
     En az rastlanılmasına karşılık malign melanom, en kötü huylu cilt kanseridir. Kolay yayılan, çok erken teşhis edildiğinde tedavi şansı olabilen, teşhis geciktiğinde genellikle kısa yaşam şansı tanıyan bu kanser tipinden korunmak için vücuttaki benlerde herhangi bir değişiklik saptandığında ya da yeni gelişmiş kahverengi-siyah lekeler olduğunda hemen bir dermatoloji uzmanına muayene olunması gerekir. Cilt kanserinde güneşten korunmak son derece önemlidir. Güneş ışınlarının dünyaya dik ulaştığı 10.00-16.00 saatleri arasında özellikle güneşten korunmak gerekmektedir.
     Yıldırım, benler üzerinde uzun vadede görülen değişimleri genellikle korkulmaması gereken fizyolojik değişimler olarak değerlendirerek, benlerde uzun sürede olan değişimlerin değil, hızlı gözlenen değişimlerin önemli olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sağlık konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER